Ντοπαρισμένη βρέθηκε η κορυφαία μαραθωνοδρόμος του κόσμου Ρίτα Τζέπτο - iefimerida.gr

Ντοπαρισμένη βρέθηκε η κορυφαία μαραθωνοδρόμος του κόσμου Ρίτα Τζέπτο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετική σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών στην Κένυα βρέθηκε η Ρίτα Τζέπτο, η οποία θεωρείται η κορυφαία μαραθωνοδρόμος του κόσμου μετά τις νίκες σε Βοστώνη και Σικάγο.


Η 33χρονη επρόκειτο να τιμηθεί στη Νέα Υόρκη την Κυριακή αμέσως μετά τον τερματισμό στο Μαραθώνιο (σ.σ. η πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη θα την έκανε πλουσιότερη κατά 400.000 ευρώ), ωστόσο η τελετή ματαιώθηκε.

Η Ρίτα Τζέπτο νίκησε για τρίτη φορά φέτος στο Μαραθώνιο της Βοστώνης με νέο ρεκόρ αγώνων, ενώ πριν από 19 μέρες νίκησε και στο Σικάγο, επικρατώντας δηλαδή στους δύο από τους έξι αγώνες που ανήκουν στη σειρά "Marathon Majors".

Αν βρεθεί θετικό και το δεύτερο δείγμα, όπως συνηθίζεται, τότε η κορυφαία μαραθωνοδρόμος θα χάσει την πρωτιά στο Σικάγο και, βέβαια, τα 400.000 ευρώ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρίτα Τζέπτο επρόκειτο να επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα την Αθήνα, προκειμένου να παραβρεθεί στο Gala της Διεθνούς Ενώσεως Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ