Τι αλλάζει στην Φόρμουλα 1 μετά τις αποχωρήσεις των Marussia και Caterham - iefimerida.gr

Τι αλλάζει στην Φόρμουλα 1 μετά τις αποχωρήσεις των Marussia και Caterham

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά μετά το γκραν πρι του Μονακό πριν εννέα χρόνια (2005), θα έχουν στις ΗΠΑ στο επόμενο μόλις 18 μονοθέσια στην εκκίνηση. Η Marussia και η Caterham αποχώρησαν εξαιτίας των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων, κάτι που φέρνει αναμενόμενα και αλλαγές στο σύστημα και την κατάταξη.


Με το σύστημα κατατακτήριων που υπήρχε σε ισχύ, θα έμεναν εκτός συνέχειας από το Q1, μόνο δύο οδηγοί. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού εξέτασε το ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη και την πολύ μεγάλη πιθανότητα ο Φέτελ να είναι "θεατής" αφού η επικείμενη αλλαγή της μονάδας ισχύος της Renault, θα τον αναγκάσει να εκκινήσει τελευταίος.


Ύστερα λοιπόν από σύσκεψη των αγωνοδικών το βράδυ της Πέμπτης, αποφασίστηκε να μην αλλάξει η διαδικασία αλλά να τροποποιηθεί ο αριθμός των οδηγών που βγαίνουν νοκ-άουτ σε κάθε περίοδο των κατατακτήριων. Έτσι στο Q1 και το Q2 θα τεθούν εκτός συνέχειας από τέσσερα μονοθέσια, αφήνοντας την τελική μάχη του Q3 ως έχει, με δέκα δηλαδή μονομάχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ