Τι θα γίνει τώρα το σχέδιο Δένδια για τα «κόκκινα» δάνεια - iefimerida.gr

Τι θα γίνει τώρα το σχέδιο Δένδια για τα «κόκκινα» δάνεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον Κώστα Σκρέκα πέφτει πλέον η «καυτή πατάτα» για τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς, η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Ανάπτυξης φέρνει στα χέρια του το πρόβλημα.Ο «καυτός» φάκελος με τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια που περιμένουν από το καλοκαίρι περίπου 170.000 επιχειρηματίες φάνηκε να «κλείνει» μετά και τις τελευταίες σημερινές παρεμβάσεις για ένταξη των «κόκκινων» δανείων της Αγροτικής και των δανείων με εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου. Παρά τις πληροφορίες, από το υπουργείο, που αναφέρουν ότι το νομοθέτημα είναι καθ' όλα έτοιμο από τον απερχόμενο υπουργό Νίκο Δένδια, εν τούτοις, η διαπραγμάτευση με την τρόικα αλλά και με το υπουργείο Οικονομίας δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ ακόμη και σήμερα φτάνουν στο υπουργικό γραφείο θέσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο για να γίνουν βελτιώσεις στα όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου.

για τα «κόκκινα» δάνεια δεν έχουν λάβει ακόμη την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών, κάτι, που ορισμένοι απέδιδαν σε μια «υπόγεια» κόντρα μεταξύ του νυν υπουργού Αμυνας και του Γκίκα Χαρδούβελη.Σημειωτέον ότι την Πέμπτη υπήρξε μια έντονη φημολογία πως οι προτάσεις

Από την πλευρά της η ΕΣΕΕ, έδωσε στη δημοσιότητά της τα δικά της συμπεράσματα για το προωθούμενο νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα:Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου όπως διατυπώνονται στο προσχέδιο δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά που θα χρειαστούν τις ανάλογες διευκρινίσεις, ώστε το τελικό κείμενο να καταστεί λειτουργικό και να εφαρμοστεί ουσιαστικά και ολοκληρωμένα από τους μικρομεσαίους της αγοράς.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ