Θεοδωράκης: Δεν μπορούν οι τράπεζες να δίνουν δάνεια σε εταιρείες ζόμπι - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Δεν μπορούν οι τράπεζες να δίνουν δάνεια σε εταιρείες ζόμπι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν μπορεί 4 χρόνια τώρα να προσθέτουμε φόρους, να αυξάνουμε φόρους και παράλληλα να συνεχίζουν οι τράπεζες να χρηματοδοτούν νεκρές εταιρείες που δεν προσφέρουν τίποτα στον ελληνικό λαό., είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει, θα πρέπει να μην υπάρχουν τέτοιου είδους εταιρείες ζόμπι, και θα καταθέσουμε πρόταση γι' αυτό στην κυβέρνηση».

Αυτό επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, για το θέμα των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Αναφερόμενος στα 11,5 δισ. ευρώ του ΤΧΣ, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «ανήκουν στις εφεδρείες, στην προσπάθεια που κάνει η χώρα για ανάκαμψη της οικονομίας». Τόνισε δε, ότι εκπλήσσεται με τις προτάσεις για οριζόντιες λύσεις που διαπιστώνει ότι γίνονται στην υπόθεση των κόκκινων δανείων.

Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περισσότερη της μίας ώρας, συμμετείχαν από το Ποτάμι ο Θανάσης Σκόκος υπεύθυνος τομέα Οικονομίας, ο Ανδρέας Κούτρας υπεύθυνος τομέα Χρηματοπιστωτικού Συστήματος και η Οντίν Λιναρδάτου υπεύθυνη τομέα ΜΜΕ, ενώ από την Τράπεζα της Ελλάδος συμμετείχαν η κ. Βασιλική Ζάκκα Διευθύντρια Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας και ο Δημήτρης Μαλλιαρόπουλος Διευθυντής στη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών.

Σημειώνεται ότι στις 13 Νοεμβρίου ο διοικητής της ΤτΕ θα συναντηθεί με τον Φώτη Κουβέλη επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ