Η μάχη της... καρέκλας στη Θεσσαλονίκη -Πόλεμος και νταηλίκια ανάμεσα σε μαγαζάτορες και Μπουτάρη - iefimerida.gr

Η μάχη της... καρέκλας στη Θεσσαλονίκη -Πόλεμος και νταηλίκια ανάμεσα σε μαγαζάτορες και Μπουτάρη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παρολίγον σύρραξη ανάμεσα σε ένα ιδιοκτήτη καφετέριας στην οδό Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και τους υπάλληλους του δήμου που προσπάθησαν να τον ελέγξουν για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα του, δείχνει έκτυπα την κατάσταση στην πόλη.

Με τα μαγαζιά εστίασης να εξαπλώνονται και να αποτελούν μέρος της κουλτούρας της Θεσσαλονίκης, προκύπτει και το πρόβλημα με τη μάχη της... καρέκλας. Ποιος θα καταφέρει δηλαδή να βγάλει περισσότερες στο πεζοδρόμιο, δίχως όμως να δώσει λογαριασμό σε κανέναν.

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, ο Γιάννης Μπουτάρης από το Βελιγράδι που βρέθηκε για να μια σειρά επαφών έμαθε τα καθέκαστα και εξεράγη: «Δεν περνούν τα νταηλίκια, πόλεμο θέλουν; Πόλεμο θα έχουν» δήλωσε και ανακοίνωσε πως το θέμα θα συζητηθεί εκτάκτως στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Κοντός ψαλμός... Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να βάλει τάξη ώστε να μπορούν οι πολίτες και οι χιλιάδες ξένοι επισκέπτες να βαδίζουν στα πεζοδρόμια πυροδότησε κίνημα αγανάκτησης με... αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά και το κεφάλι του Μπουτάρη να ζητείται επί πίνακι...

Ολοι οι σχεδιασμοί και τα έως τώρα μέτρα με προειδοποιήσεις, πρόστιμα, κ.λπ. δεν δείχνει να πτοούν τους παρανομούντες και η αλήθεια είναι ότι οι αρχές στο όνομα της οικονομικής κρίσης έδειξαν ανοχή στην ασυδοσία των ιδιοκτητών καφετεριών, ουζερί και πάσης φύσεως ξενυχτάδικων, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει ξεφύγει.

Η αλήθεια είναι ότι απουσία των δημοτικών αστυνομικών έχει διευκολύνει τους μαγαζάτορες, καθώς οι έλεγχοι έχουν μειωθεί αισθητά. Πολλές φορές, δε, ο έλεγχος καταλήγει σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Οι αρχές της πόλης αφαιρούν τα καθίσματα και την επόμενη στιγμή οι ιδιοκτήτες βάζουν άλλα, εφεδρικά, στη θέση τους. Ή όταν καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα, κάνουν ρυθμίσεις με την ελπίδα ότι θα τα γλυτώσουν.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της Καθημερινής, τα λεφτά που διακινούνται καθημερινά στην Αριστοτέλους είναι πολλά. Τζιράρονται μέρες και νύχτες δεκάδες εκατομμύρια στην πλατεία Αριστοτέλους και πέριξ αυτής στους καφέδες τα ποτά και τα ξενύχτια. Δέκα χιλιάδες καταστήματα εστίασης λειτουργούν μόνο στα όρια του κεντρικού δήμου εκ των οποίων τα χίλια στο κέντρο του! Οι «μισοί» Θεσσαλονικείς έχουν μαγαζιά και οι άλλοι μισοί τρώνε και πίνουν σ' αυτά...

Διοίκηση και αντιπολίτευση εξαπέλυσαν ομοβροντία καταγγελιών για το απίστευτο περιστατικό της Αριστοτέλους. Τη Δευτέρα θα κληθούν να βάλουν τέλος στη βαρβαρότητα των καταστημάτων που κινδυνεύει να μετατρέψει την πόλη σε Καλκούτα. Μέχρι τώρα, όπως λέει ο πρώην αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ανδρέας Κουράκης, παρά το όργιο παρανομίας δεν έχει κλείσει ούτε ένα κατάστημα και αυτό τα λέει όλα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ