Το ΔΝΤ φρενάρει την επιστροφή της Τρόικα στην Αθήνα - iefimerida.gr

Το ΔΝΤ φρενάρει την επιστροφή της Τρόικα στην Αθήνα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

«Περιμένουμε από την Αθήνα τις προτάσεις της για τις πολιτικές και αυτό θα καθορίσει την ημερομηνία επιστροφής» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι εάν δεν υπάρξει σαφής πρόοδος στα θέματα που έμειναν ανοικτά κατά την πρώτη φάση της αξιολόγησης, οι επικεφαλής της Τρόικας δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Ειδικά όσον αφορά στο Ασφαλιστικό, που αποτελεί ένα από τα "αγκάθια" της αξιολόγησης, ο Τζέρι Ράις τόνισε ότι το Ταμείο στηρίζει την απόφαση της Κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε οριζόντιες περικοπές συντάξεων και μισθών, συμπληρώνοντας, όμως, με νόημα ότι γι' αυτό θα πρέπει να προχωρήσουν οι δημοσιονομικές και διαρθρωτικές αλλαγές. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στάθηκε, δε, για μια ακόμα φορά στο θέμα της αποτελεσματικότητας της Φορολογικής Διοίκησης, αναδεικνύοντας ένα από τα κρίσιμα θέματα στην επόμενη φάση της αξιολόγησης, με δεδομένο πως ούτε το Ταμείο ούτε οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι οι ελεγκτικοί και εισπρακτικοί μηχανισμοί αποδίδουν τα δέοντα. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, χάθηκαν και οι ελεγκτικοί και οι εισπρακτικοί στόχοι του 9μήνου.

Αναφορικά με την "επόμενη ημέρα" και το ρόλο του Ταμείου, ο Τζέρι Ράις ως ήταν αναμενόμενο απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του ΔΝΤ για το είδος της προληπτικής βοήθειας- που όπως σημείωσε είναι η καλλίτερη επιλογή για την Ελλάδα- αλλά επιβεβαίωσε επί της ουσίας ότι το Ταμείο θα παίξει τεχνικό/ συμβουλευτικό ρόλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ αξιολόγηση επιστροφή της Τρόικα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ