Σαμαράς: «Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και αποτελεί νησίδα ασφαλείας για την περιοχή» - iefimerida.gr

Σαμαράς: «Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και αποτελεί νησίδα ασφαλείας για την περιοχή»

Σαμαράς: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και αποτελεί νησίδα ασφαλείας για την πε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν όλα τα ανοικτά μέτωπα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με την Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η Ελλάδα, παρά τη δεδομένη δημοσιονομική της στενότητα, είναι ένα από τα τέσσερα μέλη του ΝΑΤΟ που δαπανά άνω του 2% του ΑΕΠ της για αμυντικές δαπάνες, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και πως πλέον αποτελεί νησίδα ασφαλείας στην περιοχή.

Αναφερόμενος στην κρίση στη Συρία, στο Ιράκ και στην τρομοκρατική δράση των τζιχαντιστών, δήλωσε: «Η αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης δεν γίνεται μόνο με στρατιωτικά μέσα. Πρέπει να αξιοποιηθούν οι μηχανισμοί της εταιρικής συνεργασίας όπως ο μεσογειακός διάλογος».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ευχαρίστησε την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι παραμένει ένας σταθερός σύμμαχος εδώ και 60 χρόνια, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα όσα είδε στην στρατιωτική άσκηση «Πυρπολητής» που παρακολούθησε σήμερα το πρωί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ