Χιλιάδες διαδηλωτές πυρπόλησαν το Κοινοβούλιο της Μπουρκίνα Φάσο [εικόνες] - iefimerida.gr

Χιλιάδες διαδηλωτές πυρπόλησαν το Κοινοβούλιο της Μπουρκίνα Φάσο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στο Κοινοβούλιο της Μπουρκίνα Φάσο όταν χιλιάδες διαδηλωτές πυρπόλησαν το κτίριο λίγο πριν από τη διεξαγωγή ψηφοφορίας από την οποία θα κρινόταν αν θα επιτρεπόταν στον πρόεδρο της χώρας Μπλεζ Κομπαορέ να παρατείνει τη θητεία του, ύστερα από 27 χρόνια στην εξουσία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και δημοσιογράφο του στην περιοχή, υπάρχει ένας νεκρός από την επίθεση. Το Ρόιτερς μετέδωσε ότι τρεις διαδηλωτές κείτονται στο δρόμο κοντά στην κατοικία του αδελφού του προέδρου, ενώ ένας διαδηλωτής έχει τραυματιστεί.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών όταν εκείνοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο σπίτι του αδελφού του προέδρου. Οι διαδηλωτές λεηλάτησαν τους χώρους του κοινοβουλίου κλέβοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλεοράσεις.

Το πλήθος στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το προεδρικό μέγαρο, ενώ κυβερνητικό ελικόπτερο έκανε ρίψεις δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. Ο πρόεδρος "θα πρέπει να αναλάβει τις συνέπειες" από τη σημερινή επίθεση στο κοινοβούλιο, δήλωσε ένας εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης, ο Μπενεγουέντε Σανκάρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούγονται πυροβολισμοί από την περιοχή όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου. Οι βουλευτές επρόκειτο σήμερα να ψηφίσουν επί της πρότασης της κυβέρνησης για συνταγματική αναθεώρηση που θα επέτρεπε στον πρωθυπουργό να θέσει υποψηφιότητα τον επόμενο χρόνο όταν θα έπρεπε να αποχωρήσει.

Ύστερα από τα επεισόδια, η κυβέρνηση απέσυρε το επίμαχο σχέδιο νόμου. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης υποχρεώνοντας τη διακοπή του προγράμματος.

Χιλιάδες διαδηλωτές πυρπόλησαν το Κοινοβούλιο της Μπουρκίνα Φάσο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Χιλιάδες διαδηλωτές πυρπόλησαν το Κοινοβούλιο της Μπουρκίνα Φάσο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Χιλιάδες διαδηλωτές πυρπόλησαν το Κοινοβούλιο της Μπουρκίνα Φάσο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Χιλιάδες διαδηλωτές πυρπόλησαν το Κοινοβούλιο της Μπουρκίνα Φάσο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ