Reuters: Οι τράπεζες της περιφέρειας πέφτουν μετά την αρχική ευφορία με τα stress tests - iefimerida.gr

Reuters: Οι τράπεζες της περιφέρειας πέφτουν μετά την αρχική ευφορία με τα stress tests

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αρχική θετική εκτίμηση των αποτελεσμάτων των stress tests φαίνεται να μην έχει απήχηση στις αγορές, αν κρίνει κανείς από την εικόνα που παρουσιάζουν οι τράπεζες της περιφέρειας στα διεθνή χρηματιστήρια.

Σύμφωνα με σημείωμα του Reuters, οι μετοχές των τραπεζών σε Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται αρκετά, παρά τα αποτελέσματα των stress tests που ανακοινώθηκαν λίαν προσφάτως.

Με αποκορύφωμα την παραδοσιακή τράπεζα της Σιένα, Monte Paschi, οι έλεγχοι έδειξαν σε κάποιες τράπεζες «τρύπες» στα κεφάλαιά τους, καθώς και μη εξυπηρετούμενα δάνεια και κρυφές ζημίες.

Ο Αντρέα Ένρια, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, σημείωσε πως οι τράπεζες δεν πρέπει να νιώθουν εξασφαλισμένες μετά τα τεστ, ακόμα και εκείνες που τα πέρασαν με επιτυχία.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης η Monte Paschi έπεφτε κατά 5,2%, ενώ η Eurobank κατέγραφε απώλειες κοντά στο 9%, όπως σημειώνει το Reuters.

Ενας Ιταλός tarder, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, κατέγραψε το πώς είδαν οι αγορές τα stress tests ως εξής: «Μετά τα αρχικά θετικά σχόλια, υπάρχει μια διαφορετική, αρνητική ανάγνωσή τους από τις αγορές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ