Πόσοι είχαν μείωση 50% στον ΕΝΦΙΑ και πόσοι απαλλάχθηκαν -Μπλέξιμο με τις ευπαθείς ομάδες και τα επιδόματα - iefimerida.gr

Πόσοι είχαν μείωση 50% στον ΕΝΦΙΑ και πόσοι απαλλάχθηκαν -Μπλέξιμο με τις ευπαθείς ομάδες και τα επιδόματα

Πόσοι είχαν μείωση 50% στον ΕΝΦΙΑ και πόσοι απαλλάχθηκαν -Μπλέξιμο με τις ευπαθε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελικά «αποτελέσματα» από τον πρώτο κύκλο εκκαθαρίσεων για τη χορήγηση εκπτώσεων στο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων επισημαίνει ότι η νέα εκκαθάριση αφορά 1.456.955 ιδιοκτήτες ακινήτων και το αντίστοιχο ποσό μείωσης είναι 98.284.820,05 ευρώ.

Ειδικότερα με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, προέκυψε ότι:

Ωστόσο, αναφορικά με τα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, φαίνεται πως προκύπτει σοβαρό πρόβλημα. Αυτό γιατί από το υπουργείο περίμεναν έναν αριθμό κοντά στις 700.000 και του προέκυψαν κάτι παραπάνω από 78.000. Αυτό συνέβη γιατί οι ιδιοκτήτες δεν τα είχαν δηλώσει στο Ε9, ενώ και το Ε2 δεν είναι πλήρως μηχανογραφημένο για να μπορέσει να γίνει αντιστοίχιση.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα πρέπει πλέον να κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις και να πληρώσουν τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο για να γίνει η εκκαθάριση τον Δεκέμβριο.

Οσον αφορά στις ευπαθείς ομάδες φαίνεται πως ο αριθμός είναι μικρότερος του αναμενομένου κάτι που σημαίνει πως αρκετοί ξεπέρασαν τα εισοδηματικά κριτήρια εξαιτίας κάποιων επιδομάτων. Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες θα πρέπει τώρα να περιμένουν τις νέες τροποποιήσεις, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να συμβεί μετά τον Δεκέμβριο

Επιπλέον διευκρινίζεται ότι:

Για τις περιπτώσεις 3 και 4 θα εκδοθούν οι απαραίτητες εγκύκλιοι και αποφάσεις και θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες που θα αναρτηθούν στους διαδικτυακούς τόπους της Γ.Γ.Δ.Ε..

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ