Το κόστος και η διαδικασία για αυτόνομη εγκατάσταση φυσικού αερίου - iefimerida.gr

Το κόστος και η διαδικασία για αυτόνομη εγκατάσταση φυσικού αερίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοίγει ο δρόμος για να μπορέσουν οι ένοικοι διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες να αποκτήσουν αυτονομία στη θέρμανση, καθώς τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση προ ημερών η ρύθμιση που αφορά την δημόσια και ατομική θέρμανση φυσικού αερίου.

Οπως ανέφερε στο in.gr η προϊσταμένη δημοσιότητας της Εταιρείας Παροχής Φυσικού Αερίου Αττικής (ΕΠΑ), Ελένη Ράπτη, «η ΕΠΑ κατόπιν αιτήματος κατασκευάζει την παροχή και εγκαθιστά τον μετρητή. Στη συνέχεια, ο ένοικος πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον μηχανικό για να συντάξει μελέτη έτσι ώστε να γίνει η εσωτερική σύνδεση», ενώ πρόσθεσε πως «αυτό που απαιτείται είναι ένας ατομικός λέβητας με ενσωματωμένο καυστήρα, με τη συγκεκριμένη συσκευή να τοποθετείται είτε εντός είτε εκτός της οικίας. Η σύνδεση γίνεται μέσω εξωτερικών σωληνώσεων που φτάνουν από τον μετρητή μέχρι και τον επίτοιχο λέβητα».

Το κόστος της εγκατάστασης

Σχετικά με το κόστος, η κ. Ράπτη τόνισε πως «αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως αν έχουμε να κάνουμε με μονοκατοικία ή πολυκατοικία και σε ποιον όροφο βρίσκεται το διαμέρισμα. Η τιμή εκκίνησης για την εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης ανέρχεται στα 1.500 ευρώ».

Το ιδανικό πάντως θα ήταν να γίνει εγκατάσταση κεντρικού καυστήρα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς, τόνισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς θα ανοίξει η πόρτα σε όλες τις πολυκατοικίες για τη χρήση φυσικού αερίου». Και συνέχισε λέγοντας ότι «το ιδανικό θα ήταν η εγκατάσταση κεντρικού καυστήρα σε κάθε πολυκατοικία, και αυτό γιατί από την εμπειρία μας ξέρουμε πως η αυτόνομη θέρμανση είναι ένα ακριβό "παιχνίδι"».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φυσικό Αέριο αυτόνομη θέρμανση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ