Το συγκινητικό γράμμα του προπονητή της Ελφσμποργκ που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στα 46 του χρόνια - iefimerida.gr

Το συγκινητικό γράμμα του προπονητή της Ελφσμποργκ που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στα 46 του χρόνια

Έφυγε από τη ζωή ο προπονητής Κλας Ινγκεσον σε ηλικία 46 ετών μετά από άνιση μάχ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κλας Ινγκεσον έχασε τη μάχη με τον καρκίνο τα ξημερώματα της Τετάρτης, βυθίζοντας στο πένθος το ποδόσφαιρο της Σουηδίας. Ο προπονητής της Έλφσμποργκ έδινε μάχη με την επάρατη νόσο από το 2009 και τελικά έφυγε από τη ζωή ευρισκόμενος στην κατοικία του, όπου είχε επιστρέψει την τελευταία εβδομάδα, μετά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο του Μπόρους.

Ο Ινγκεσον είχε συγκλονίσει τη Σουηδία όταν οι γιατροί το 2009 του διέγνωσαν καρκίνο των οστών, όμως αυτός είχε αρνηθεί να αφήσει το πόστο του και την εργασία του, παρά το δύσκολο διάστημα που θα ακολουθούσε. Μάλιστα, πριν από έναν μήνα, όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε, είχε στείλει ένα δημόσιο γράμμα στη διοίκηση της Έλφσμποργκ, ζητώντας της να τον ενημερώσει αν θα συνεχιζόταν η συνεργασία τους, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι δικαίωμα του καθενός να σε κρίνει βάσει των ικανοτήτων σου, όχι όμως βάσει της ασθένειας που έχεις».

Ο 46χρονος, ο οποίος μέχρι και πριν από κάποιες εβδομάδες ακολουθούσε την Έλφσμποργκ και στις αναμετρήσεις της, εκτός φυσικά από τις προπονήσεις, κατέληξε τα ξημερώματα στο σπίτι του.

Είχε αγωνιστεί στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1990 στην Ιταλία και του 1994 στις ΗΠΑ (όπου η Σουηδία έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς), ενώ είχε να επιδείξει και μια σπουδαία καριέρα στους συλλόγους που αγωνίστηκε, αφού φόρεσε τις φανέλες των Αϊντχόφεν, Μπάρι, Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Μαρσέιγ.

Πίσω του άφησε τη γυναίκα του Βερόνικα και τους δύο γιους του, Μάρτιν και Ντέιβιντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καρκίνος προπονητής Έλφσμποργκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ