Η Νάντια Βαλαβάνη του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο Κομπάνι και γράφει ανταπόκριση - iefimerida.gr

Η Νάντια Βαλαβάνη του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο Κομπάνι και γράφει ανταπόκριση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε το Κομπάνι μεταφέρει συγκλονιστικές εικόνες από την κουρδική πόλη που πολιορκείται απο τους τζιχαντιστές.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες από το ανθρώπινο δράμα των κατοίκων της μαρτυρικής πόλης-φάντασμα, που μετέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη στον σταθμό «Στο Κόκκινο» από το Κομπάνι, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο διήμερης αποστολής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Τουλάχιστον 190.000 πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει την κουρδική πόλη από την έναρξη της επίθεσης των τζιχαντιστών. Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες έχουν καταφύγει σε 22 στρατόπεδα για Σύρους που λειτουργούν στα σύνορα με την Τουρκία.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε δύο στρατόπεδα προσφύγων, στα οποία ζουν 7.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πάρα πολλά παιδιά, και βρίσκονται υπό την επίβλεψη της Ερυθράς Ημισελήνου.

Την ίδια στιγμή, 70.000 Κούρδοι πρόσφυγες ζουν σε πρόχειρους καταυλισμούς που
λειτουργούν υπό την ευθύνη των κουρδικών Αρχών, με τραγικές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα. Η κ. Βαλαβάνη μετέφερε την έκκληση για στήριξη και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που απευθύνουν οι κουρδικές Αρχές, καθώς στους καταυλισμούς αναμένεται να προσέλθουν ακόμη 30.000 πρόσφυγες τις επόμενες μέρες.

Οι Κούρδοι που ζουν στο Κομπάνι έχουν δημιουργήσει ομάδες πολιτοφυλακής προκειμένου να ελέγχουν πιθανή δραστηριότητα των τζιχαντιστών στα σύνορα. «Πριν απο μερικές μέρες οι πολιτοφύλακες εντόπισαν έναν νεαρό Γερμανό που προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα και να ενταχθεί στις τάξεις του ISIS και τον παρέδωσαν στους γονείς του», ανέφερε η Νάντια Βαλαβάνη.

Στο Κομπάνι βρίσκονται, ως απεσταλμένοι του «Κόκκινου» και της «Αυγής», ο δημοσιογράφος Πέτρος Κατσάκος και ο φωτορεπόρτερ Μιχάλης Καραγιάννης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία Κούρδοι Νάντια Βαλαβάνη Κομπανί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ