Midnight Express: Ο πρωταγωνιστής θέλει να υψώσει τουρκική σημαία στη Wall Street! - iefimerida.gr

Midnight Express: Ο πρωταγωνιστής θέλει να υψώσει τουρκική σημαία στη Wall Street!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιστορία του έγινε γνωστή στα πέρατα του κόσμου. Η ταινία Midnight Express (Το εξπρές του μεσονυχτίου) έγινε σύμβολο καταπίεσης φυλακισμένων στα τουρκικά μπουντρούμια. Ο πρωταγωνιστής της, Μπίλυ Χέιζ, (που τον υποδύθηκε ο Μπράντ Ντέιβις) έγινε σύμβολο ανθρώπινης δύναμης στις αντιξοότητες. Η δυσφήμιση που είχε προκληθεί στο τουρκικό κράτος ήταν ανυπολόγιστη. Η ιστορία ήταν αληθινή, αλλά ο πραγματικός ήρωάς της, έχει μετανοήσει τα τελευταία χρόνια και θέλει να αποκατατήσει την εικόνα της Τουρκίας στα μάτια της κοινής γνώμης.

Ετσι αποφάσισε να υψώσει την σημαία με την ημισέλινο στην... Wall Street, αύριο στις 29 Οκτωβρίου.

«Δεν μπορείς να δεις έναν καλό Τούρκο στην ταινία. Κατά τη γνώμη μου αυτό ήταν μεγάλο πρόβλημα. Οποιος παρακολούθησε την ταινία και δεν θέλει να επισκεφθεί την Τουρκία θα αλλάξει γνώμη όταν με δει να υψώνω την τουρκική σημαία. Τουλάχιστον, έτσι ελπίζω» δήλωσε ο Μπιλ Χέιζ.

Midnight Express: Ο πρωταγωνιστής θέλει να υψώσει τουρκική σημαία στη Wall Street! | iefimerida.gr 0

Η ταινία είχε κάνει πάταγο όταν προβλήθηκε το 1978. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Χέιζ, μεταφέρθηκε στην «μεγάλη οθόνη» σε σκηνοθεσία του Αλαν Πάρκερ και σενάριο του Ολιβερ Στόουν, ενώ επενδύθηκε εκπληκτικά με μουσική του Τζιόρτζιο Μορόντερ.

Η ταινία περιγράφει την σύλληψη του Χέιζ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούποληε όταν επιχείρησε να επιστρέψει στις ΗΠΑ μεταφέροντας 2 κιλά χασίς, σε ηλικία 23 ετών. Καταδικάστηκε αρχικά σε 30 χρόνια και μετά σε ισόβια(!) Βιώνοντας εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στις τουρκικές φυλακές, κατάφερε να αποδράσει, πέντε χρόνια αγρότερα μέσω Ελλάδας.

«Αγαπώ την Κωνσταντινούπολη και έχω καλές σχέσεις με τους Τούρκους. Στο βιβλίο μου έγραψα ότι δεν ήμουν θυμωμένος με τους Τούρκους αλλά με το ότι φυλακίστηκα. Σκοπός μου είναι να δείξω στους ανθρώπους ότι η ταινία είναι πολύ διαφορετική από την Τουρκία, τους Τούρκους ή την Κωνσταντινούπολη» λέει τώρα ο Χέιζ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ