Η Süddeutsche Zeitung αποδομεί τους Ελληνες συνδικαλιστές: Είναι συνεργάτες τελειωμένων πολιτικών συστημάτων - iefimerida.gr

Η Süddeutsche Zeitung αποδομεί τους Ελληνες συνδικαλιστές: Είναι συνεργάτες τελειωμένων πολιτικών συστημάτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή τις πρόσφατες μαζικές διαδηλώσεις στην Ιταλία, η γερμανική εφημερίδα ασχολείται με τη σημερινή κατάσταση των συνδικάτων στις χώρες του Νότου.

Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, το άρθρο κάνει λόγο για την αμηχανία των συνδικαλιστών στις συγκεκριμένες χώρες -ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα.

τέσσεραΜάλιστα, το ενδιαφέρον του άρθρου εστιάζεται στο ότι τις συγκρίνει με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. Και σημειώνει: «Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες συνδικαλιστές κήρυξαν πάνω από 50 φορές απεργίες, αλλά είχαν περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα, πάρα πρακτική αξία», όπως παρατηρεί ο οικονομολόγος και ειδήμων στην κινηματική δραστηριότητα της Ελλάδας Μάρκος Βογιατζόγλου.

«Πολλά συνδικάτα στις χώρες του Νότου υποφέρουν από το ότι στις τάξεις τους έχουν σχετικά λίγους εργαζόμενους και τα στελέχη τους δεν έχουν ευρύτερη απήχηση, γιατί θεωρούνται συνεργάτες τελειωμένων πολιτικών συστημάτων. Οι μαζικές διαδηλώσεις χρησιμεύουν στο να το συγκαλύψουν. Και περισσότερες θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται από τους επαίνους ενός Ισπανού εργατοπατέρα προς τον Αλέξη Τσίπρα, ως προσωποποίηση της κραυγής του Νότου για περισσότερη αξιοπρέπεια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Απεργίες Ιταλία συνδικάτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ