Αυτά είναι τα κλειστά κλαμπ των πλουσίων του κόσμου -Εκεί όπου οι τοίχοι δεν έχουν... αυτιά και κανείς δεν μπορεί να τους δει [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα κλειστά κλαμπ των πλουσίων του κόσμου -Εκεί όπου οι τοίχοι δεν έχουν... αυτιά και κανείς δεν μπορεί να τους δει [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτός ο κόσμος δεν είναι -απαραίτητα- για όλους. Κοινώς: υπάρχουν σημεία του που είναι προσβάσιμα μόνο από λίγους, εκλεκτούς και πλούσιους.

Η έννοια των κλειστών κλαμπ παραπέμπει στη Μ. Βρετανία, όπου οι λόρδοι ή τα μέλη της παλαιάς υψηλής τάξης των ευγενών μαζεύονταν για να πιουν, να συζητήσουν και να διασκεδάσουν ανενόχλητοι.

Κάτι τέτοιο, αλλά περισσότερο εξειδικευμένο, εξακολουθεί να υφίσταται και στις μέρες μας. Ανά τον κόσμο υπάρχουν σημεία συνάντησης των πλουσίων στα οποία ουδείς άλλος έχει τη δυνατότητα πρόσβασης. Υπάρχει μια αίσθηση μυστηρίου σε αυτά τα κλειστά κλαμπ, καθώς πίσω από τις κλειστές πόρτες οι πλούσιοι αυτού του κόσμου δεν συνευρίσκονται μόνο για να αφήσουν τις σκοτούρες της ημέρας έξω από το κεφάλι τους, αλλά για να διαμορφώσουν πλάνα και να κανονίσουν δουλειές που επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία -άρα όλους μας.

Το Fortunegreece καταγράφει τις 10 πιο ονομαστές κλειστές λέσχες του κόσμου, που είναι οι εξής:

SILENCIO, ΠΑΡΙΣΙ

CORE, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

THE CLUB AT THE IVY, ΛΟΝΔΙΝΟ

THE HURLINGHAM CLUB, ΛΟΝΔΙΝΟ

CERCLE DE LORRAINE, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

THE CLUBHOUSE, ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

BLACKS, ΛΟΝΔΙΝΟ

CAPITAL CLUB, ΝΤΟΥΜΠΑΪ

KEE CLUB, ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

ROPPONGI HILLS CLUB, ΤΟΚΙΟ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πλούσιοι λέσχες κλειστά κλαμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ