Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ουγγαρία κατά του φόρου για την χρήση ίντερνετ [εικόνες] - iefimerida.gr

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ουγγαρία κατά του φόρου για την χρήση ίντερνετ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτογκόλ φαίνεται ότι έβαλε η Κυβέρνηση της Ουγγαρίας με το θέμα της φορολογίας χρήσης ίντερνετ, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες της χώρας να διαδηλώσουν στην Βουδαπέστη με χαρακτηριστική κίνηση να σηκώνουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σε μια εισπρακτικής λογικής κίνηση, κατέθεσε νόμο στη Βουλή με τον οποίο εφεξής οι πάροχοι internet υποχρεούνται να πληρώνουν φόρο 150 φιορίνια (ισοδυναμούν με 0.60 δολάρια) για κάθε 1 Gigabyte δεδομένων που μετακινείται στο δίκτυο.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν χιλιάδες διαδηλωτές να βρεθούν στους δρόμους της Βουδαπέστης, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και να ταχθούν απέναντι σε αυτόν τον νόμο. Μάλιστα, πετούσαν έξω από την πόρτα του Υπουργείου παλιά εξαρτήματα από υπολογιστές τους, ενώ με συνθήματα αποδοκίμασαν την Κυβέρνηση για ένα σκληρό μέτρο που θα πλήξει τους φτωχούς.

Από την άλλη, το Υπουργείο απάντησε ότι θα υπάρχει ένα όριο στην φορολογία. Αν και στην Ουγγαρία ανησυχούν για το μέλλον, τονίζοντας ότι διαβλέπουν αρκετά αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέτρα σύντομα.

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ουγγαρία κατά του φόρου για την χρήση ίντερνετ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ