ΣτΕ: Ναι στην παρακράτηση μισθού από ελευθέρια επαγγέλματα καθηγητών ΑΕΙ-ΤΕΙ - iefimerida.gr

ΣτΕ: Ναι στην παρακράτηση μισθού από ελευθέρια επαγγέλματα καθηγητών ΑΕΙ-ΤΕΙ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νόμιμη και συνταγματική έκρινε το ΣτΕ την παρακράτηση του 10% με 15% των αποδοχών των καθηγητών των ΑΕΙ και των ΤΕΙ από την άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος ή από ερευνητικά προγράμματα.

Η ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε νόμιμη και συνταγματική την παρακράτηση, με το σκεπτικό ότι η αυτή δεν παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Έτσι, απορρίφθηκε η προσφυγή 59 καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί η από 19.2.2002 υπουργική απόφαση που προβλέπει ότι επί των ακαθάριστων αμοιβών των μελών των ΑΕΙ από την άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος ή από ερευνητικά προγράμματα ή ερευνητικά ινστιτούτα θα υπάρχει παρακράτηση από 10% έως 15% υπέρ ειδικού λογαριασμού των ΑΕΙ και ΤΕΙ (Ειδικός Λογαριασμός για την Αξιοποίηση Κονδυλίων του Ιδρύματος).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΕΙ ΤΕΙ καθηγητές ΣτΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ