Ικανοποίηση Χαρδούβελη για τα αποτελέσματα των stress tests - iefimerida.gr

Ικανοποίηση Χαρδούβελη για τα αποτελέσματα των stress tests

Ικανοποίηση Χαρδούβελη για τα αποτελέσματα των stress tests
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ικανοποίησή του για τις «επιδόσεις» των ελληνικών τραπεζών στα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέφρασε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

«Τους τελευταίους μήνες, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ολοκληρώσει δύο κύκλους stress test. Ανακεφαλαιοποιήθηκαν με επιτυχία και αυτή τη στιγμή διαθέτουν ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια. Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που επιβεβαιώνει την ορθή πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος στον τραπεζικό τομέα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι διατηρούνται αδιάθετα τα αποθέματα των 11,4 δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι η επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση και ανασυγκρότηση του τραπεζικού τομέα δημιουργεί πλέον στέρεες βάσεις για να μπορέσουν οι τράπεζες να ενισχύσουν δυναμικά την ανάκαμψη της οικονομίας», πρόσθεσε ο κ. Χαρδούβελης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στις τράπεζες ότι η κυβέρνηση περιμένει να «αφοσιωθούν στην χρηματοδότηση της οικονομίας, δηλαδή στην ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ