Αλλάζει η διάταξη που δεν επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας - iefimerida.gr

Αλλάζει η διάταξη που δεν επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Αλλάζει η διάταξη που δεν επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα διάταξη για την προστασία της κατοικίας της οικογένειας από τους πλειστηριασμούς είναι στα πλάνα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε ότι εξετάζεται και ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια.

Σχολιάζοντας την απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία από την 1η Ιανουαρίου 2015, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η ισχύουσα διάταξη που δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, έχει υπερεκτιμηθεί όσον αφορά τη χρησιμότητά της στην πράξη, καθώς έχει αξιοποιηθεί μόνο σε 3.000 περιπτώσεις.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ζητούμενο δεν είναι η διατήρηση αυτής της διάταξης, αλλά η προστασία της κατοικίας της οικογένειας, για την οποία διαβεβαίωσε ότι θα μεριμνήσει η κυβέρνηση, χωρίς όμως να επιτραπεί η καταχρηστική αξιοποίηση της όποιας προστατευτικής ρύθμισης από στρατηγικούς κακοπληρωτές που δεν αντιμετωπίζουν στην πραγματικότητα οικονομικό πρόβλημα.

Ακόμη, στη συνέντευξή του στο «Βήμα», ο υπουργός δήλωσε ότι εξετάζεται και το θέμα της ελάφρυνσης των συνεπών δανειοληπτών στεγαστικών δανείων αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προς ανακοίνωση. Πάντως, υπογραμμίζει, ότι μετά την ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια - είναι έτοιμη για κατάθεση στην Βουλή και αναμένει την έγκριση της κυβέρνησης- θα προωθηθεί η ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά, η οποία θα είναι στην ίδια φιλοσοφία, χωρίς να είναι η ίδια.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ