Στις κάλπες για τη σταθερότητα οι Ουκρανοί -Δεν ψηφίζουν οι ανατολικές περιοχές - iefimerida.gr

Στις κάλπες για τη σταθερότητα οι Ουκρανοί -Δεν ψηφίζουν οι ανατολικές περιοχές

Στις κάλπες για τη σταθερότητα οι Ουκρανοί -Δεν ψηφίζουν οι ανατολικές περιοχές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο κοινοβούλιο της χώρας καλούνται να επιλέξουν σήμερα 36 εκατομμύρια Ουκρανοί πολίτες, μέσω των πρόωρων εκλογών, με την ελπίδα ότι το αποτέλεσμα θα φέρει τη σταθερότητα στη χώρα έπειτα από πολύμηνες συγκρούσεις μεταξύ στρατού και φιλορώσων αυτονομιστών, οι οποίες έχουν κοστίσει τη ζωή 3.600 ανθρώπων.

Οι εκλογές θα περιοριστούν στις περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση, καθώς οι περίπου 3 εκατ. ψηφοφόροι των ανατολικών περιοχών, που ελέγχονται από τους φιλορώσους, όπως το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ δεν θα συμμετάσχουν.

Οι ηγέτες των αυτονομιστών έχουν δηλώσει ότι θα αγνοήσουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Κυριακής, καθώς αυτές θα διεξαχθούν σε γειτονικό κράτος και θα διεξάγουν δικές τους εκλογές στις 2 Νοεμβρίου. Στις κάλπες δεν θα προσέλθουν σήμερα ούτε οι κάτοικοι της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε το Μάρτιο στη Ρωσία.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το κόμμα του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο αναμένεται να κερδίσει την πλειοψηφία. Ωστόσο, παρατηρητές έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για το αν η νέα κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ενεργήσει ανάλογα ώστε να δοθεί ένα τέλος στις μάχες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ