Reuters: Ελληνικές και κυπριακές τράπεζες ανάμεσα στις 25 που δεν περνούν τα stress test - iefimerida.gr

Reuters: Ελληνικές και κυπριακές τράπεζες ανάμεσα στις 25 που δεν περνούν τα stress test

Reuters: Ελληνικές και κυπριακές τράπεζες ανάμεσα στις 25 που δεν περνούν τα str
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τράπεζες από την Ελλάδα και την Κύπρο είναι ανάμεσα σε εκείνες που δεν θα καταφέρουν τα περάσουν τα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Reuters, του Bloomberg αλλά και της Wall Street Journal, περίπου 25 τράπεζες δεν θα περάσουν τα τεστ. Ακόμη, αναφέρουν ότι περίπου 10 από τα 25 προβληματικά ιδρύματα δεν έχουν ακόμα κατορθώσει να καλύψουν τα κεφαλαιακά ελλείμματα που κατέδειξαν τα τεστ αντοχής. Τα αποτελέσματα των ελέγχων βασίζονται σε δεδομένα που υπέβαλαν οι τράπεζες στα τέλη του 2013, όμως πολλά ιδρύματα έχουν έκτοτε φροντίσει να αυξήσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Αναφορά ότι τράπεζες από την Ελλάδα και την Κύπρο είναι ανάμεσα στις 25 που δεν περνούν τα stress test Κάνει το Reuters, αλλά δεν διευκρινίζει αν συγκαταλέγονται στις περίπου 10 που δεν έχουν κατορθώσει ως τώρα να καλύψουν το κενό.

Το Bloomberg και η WSJ δεν αναφέρονται σε ελληνικά ιδρύματα, όμως η Journal τονίζει πως στις περίπου 10 τράπεζες που ακόμα αντιμετωπίζουν κεφαλαιακή ανεπάρκεια δεν περιλαμβάνονται γερμανικές ή γαλλικές. Περιλαμβάνονται όμως ιταλικές. Κατά το Reuters, γαλλικά και ισπανικά ιδρύματα είχαν καλύτερη επίδοση σε σχέση με το αναμενόμενο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τράπεζες ειδήσεις stress test
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ