Η Ιαπωνία επιτρέπει επιτέλους το κλάμπινγκ: Κατάργησε οπισθοδρομικό νόμο 66 ετών - iefimerida.gr

Η Ιαπωνία επιτρέπει επιτέλους το κλάμπινγκ: Κατάργησε οπισθοδρομικό νόμο 66 ετών

Η Ιαπωνία επιτρέπει επιτέλους το κλάμπινγκ: Κατάργησε οπισθοδρομικό νόμο 66 ετών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας νόμος που ίσχυε τα τελευταία 66 χρόνια και απαγόρευε τον χορό αργά το βράδυ στα κλαμπ της Ιαπωνίας θα αρθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Οι clubbers στην Ιαπωνία θα είναι πλέον σε θέση να χορεύουν όλη τη νύχτα, χωρίς το φόβο σύλληψης, ενώ οι επιχειρήσεις θα έχουν μεγαλύτερο τζίρο.

Η απαγόρευση του χορού σε δημόσιους χώρους ήρθε περίπου το 1948, όταν η Ιαπωνία ψήφισε ένα νόμο που προσπαθούσε να πατάξει την πορνεία που συνδεόταν με αίθουσες χορού.

Η αστυνομία σκλήρυνε την επιβολή του νόμου πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ένας φοιτητής σκοτώθηκε σε συμπλοκή στην Οσάκα, τη δεύτερη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Ιαπωνίας, ενώ οι ανησυχίες αυξήθηκαν σχετικά με τους κινδύνους για τους νέους με αφορμή τα σκάνδαλα ναρκωτικών με διάσημους σε κλαμπ άλλων χωρών.

«Οι επισκέπτες από το εξωτερικό ερχόντουσαν στην Ιαπωνία και αναρωτιόντουσαν γιατί δεν μπορούν να χορέψουν, όταν μπορούν οπουδήποτε στο εξωτερικό», δήλωσε ο Κέντζι Κοζάκα μέλος του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) και επικεφαλής των νομοθετών υπέρ της προώθησης του χορού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ