Ο Σαμαράς παραδέχεται ότι «τίποτε δεν έχει κλείσει ακόμη» αλλά δηλώνει ότι... επιστρέφουμε στην κανονικότητα - iefimerida.gr

Ο Σαμαράς παραδέχεται ότι «τίποτε δεν έχει κλείσει ακόμη» αλλά δηλώνει ότι... επιστρέφουμε στην κανονικότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε συζήτηση με τους δανειστές της για την επόμενη μέρα μετά τη λήξη του μνημονίου» όμως «τίποτε δεν έχει κλείσει ακόμη» παραδέχθηκε λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Παρά ταύτα επανέλαβε την άποψη ότι «η επιστροφή στην κανονικότητα έχει ήδη αρχίσει»! Ο Α. Σαμαράς είπε για μια ακόμη φορά ότι «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα και τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμα» για να προσθέσει ότι «όλοι όμως αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα πέτυχε πολλά και ότι επιστρέφει σιγά-σιγά στην ασφάλεια».Επανέλαβε ακόμη την φράση ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει «με ασφάλεια και σύνεση σε έξοδο». Εμφανίστηκε ανήσυχος για την χρονική διάρκεια της αξιολόγησης του υπάρχοντος προγράμματος από την τρόικα και τόνισε: «Δεν πρέπει να γίνει αυτό που συνέβη στο παρελθόν, πρέπει να τελειώσουμε την αξιολόγηση μέχρι το Δεκέμβριο και θα τελειώσουμε μέχρι το Δεκέμβριο».Από τις Βρυξέλλες, ο Α. Σαμαράς... θυμήθηκε και την στάση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «θα ήταν ευχής έργον αν υπήρχε μεγαλύτερη συναίνεση στο εσωτερικό της χώρας και αν η αξιωματική αντιπολίτευση τηρούσε πιο εποικοδομητική στάση».Δήλωσε επίσης «εξαιρετικά ικανοποιημένος» από το γεγονός ότι η ΕΕ με το κείμενο των τελικών συμπερασμάτων, στο οποίο κατέληξε σήμερα, καλεί την Τουρκία να σέβεται την εθνική κυριαρχία της Κύπρου και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη (ΑΟΖ).Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπενθυμίζουν πως κάθε υποψήφια χώρα που θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει πλήρως όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ