Δραματική έκκληση Ντράγκι για την ευρωζώνη – Τι ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες - iefimerida.gr
ΚΟΣΜΟΣ 

Δραματική έκκληση Ντράγκι για την ευρωζώνη – Τι ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες

«Το 2011-12 αποφύγαμε την κατάρρευση του ευρώ καταβάλλοντας κοινή προσπάθεια. Τώρα θα πρέπει να επικεντρωθούμε και πάλι στις κοινές δράσεις ώστε να αποφύγουμε την επιστροφή στην ύφεση» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Η δραματική έκκληση απευθυνόταν στους ηγέτες της ευρωζώνης, που συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες.
Ο εκπρόσωπος του Μ. Ντράγκι προειδοποίησε μάλιστα ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει και άλλα μη συμβατικά μέσα, αν χρειαστεί, για να επιτευχθεί ο στόχος της σταθερότητα των τιμών.
Το μήνυμα του προέδρου της ΕΚΤ είναι πως οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να τηρηθούν ώστε να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στην ευρωζώνη, ενώ «οι χώρες που διαθέτουν ισχυρούς προϋπολογισμούς θα πρέπει να εξετάσουν την ενίσχυση της ζήτησης για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη».
Επιπλέον, ο Μ. Ντράγκι κάλεσε όλες τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να παρουσιάσουν ένα εθνικό χρονοδιάγραμμα για διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις ως την επόμενη σύνοδο της ΕΕ στις 18 και 19 Δεκεμβρίου.
Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για τις πιθανές παρενέργειες του χαμηλού πληθωρισμού στους μισθούς και τις τιμές, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσει τον όρο «αποπληθωρισμός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ