Focus: Αν δεν έρθει η ανάπτυξη, η Ελλάδα το 2025 θα έχει χρέος πάνω από το 100% του ΑΕΠ! - iefimerida.gr

Focus: Αν δεν έρθει η ανάπτυξη, η Ελλάδα το 2025 θα έχει χρέος πάνω από το 100% του ΑΕΠ!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η οικονομική κάμψη γυρνάει πίσω την Ευρώπη στο πεδίο της μείωσης των χρεών», επισημαίνει στην ηλεκτρονική του έκδοση το περιοδικό Focus.

Όπως αναφέρει, οι δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές οφείλονται και στο γεγονός ότι έχει εξασθενήσει ο μεταρρυθμιστικός ζήλος στις χώρες της κρίσης: «"Τα χαμηλά επιτόκια στις χρηματαγορές έχουν ως αποτέλεσμα να αποχαιρετούν οι κυβερνήσεις τα σχέδια περικοπών και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις", προειδοποιεί η Standard & Poor's, προσθέτοντας ότι "έτσι θέτουν σε κίνδυνο τη μείωση των χρεών και την οικονομική ανάπτυξη"».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στη συνέχεια σε μια έρευνα του ασφαλιστικού ομίλου Allianz με αντικείμενο τις συνέπειες της αναιμικής ανάπτυξης στην πορεία του χρέους. «Και η Γερμανία αποτελεί μέρος της ανάλυσης. Υπάρχουν τρία σενάρια που διαφέρουν ως προς τους ρυθμούς ανάπτυξης και τη δημοσιονομική πειθαρχία». Στη βάση του κυρίαρχου σεναρίου, που προβλέπει μετριοπαθή ανάπτυξη και περιορισμένη μεταρρυθμιστική βούληση, «μόνον η Γερμανία θα καταφέρει -και αυτό μετά το 2020- να μειώσει το χρέος κάτω από το όριο του 60% επί του ΑΕΠ. Ακόμη και το 2025, Ελλάδα και Ιταλία θα έχουν χρέος πάνω από το 100% του ΑΕΠ. Οι αναλυτές της Allianz ανησυχούν περισσότερο για τη Γαλλία και την Ιταλία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χρέος ΑΕΠ ανάπτυξη μεταρρυθμίσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ