Η ηλιοθεραπεία αδυνατίζει: Μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για τις ακτίνες UV - iefimerida.gr

Η ηλιοθεραπεία αδυνατίζει: Μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για τις ακτίνες UV

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ηλιοθεραπεία βοηθά στην απώλεια βάρους. Αυτό ισχυρίζονται ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και του Σαουθάμπτον, οι οποίοι ισχυρίζονται πως μελέτη έδειξε ότι η με μέτρο έκθεση στις ηλιακές ακτίνες προκαλεί στο σώμα την έκκριση μιας πρωτεΐνης που βοηθά τον μεταβολισμό, επιβραδύνοντας την αύξηση βάρους, αλλά και την ανάπτυξη του διαβήτη τύπου 2.

Συγκεκριμένα, οι ακτίνες UV ενεργοποιούν το νιτρικό οξύ, το οποίο εκκρίνεται στο δέρμα για την προστασία από τον ήλιο. Τώρα αποδεικνύεται ότι βοηθά και σε άλλους τομείς.

Οπως ανέφερε ο Ρίτσαρντ Γουέλερ, καθηγητής δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, «μελέτες όπως αυτή μάς βοηθούν να κατανοήσουμε πως ο ήλιος μπορεί να είναι και καλός για εμάς. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο καρκίνος του δέρματος δεν είναι η μοναδική αρρώστια που μπορεί να μας σκοτώσει και θα μπορούσε ίσως να εξισορροπήσει και τις δικές μας συμβουλές αναφορικά με την έκθεση στον ήλιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ