Ο Παυλόπουλος διαψεύδει τον Αλέξη Μητρόπουλο για τη γνωμοδότηση και τις παράνομες προσλήψεις - iefimerida.gr

Ο Παυλόπουλος διαψεύδει τον Αλέξη Μητρόπουλο για τη γνωμοδότηση και τις παράνομες προσλήψεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διέψευσε τον Αλέξη Μητρόπουλο ο Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας στους ισχυρισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι δέχθηκε επί υπουργίας του γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για «ελαστικοποίηση» των κριτηρίων μονιμοποίησης συμβασιούχων στο Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε.
«Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ισχυρίστηκε ο κ. Μητρόπουλος», είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρώην υπουργός Εσωτερικών.

«Ο νομικός σύμβουλος δεν προέβη σε καμία διασταλτική ερμηνεία του Συντάγματος, απλώς συμμορφώθηκε και ερμήνευσε το διάταγμα που είχε ως στόχο την προστασία των συμβασιούχων οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», τόνισε.

Ο Παυλόπουλος διαψεύδει τον Αλέξη Μητρόπουλο για τη γνωμοδότηση και τις παράνομες προσλήψεις | iefimerida.gr 0
Ο Παυλόπουλος διαψεύδει τον Αλέξη Μητρόπουλο για τη γνωμοδότηση και τις παράνομες προσλήψεις | iefimerida.gr 1

Υποστήριξε δε ότι «σε καμία περίπτωση η ως άνω γνωμοδότηση δεν είχε στόχο να καλύψει πλαστά πιστοποιητικά ή ψευδείς βεβαιώσεις».

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος υποστήριξε, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως ο ίδιος ήταν αυστηρός στην τήρηση των προϋποθέσεων του ΠΔ, όμως ο κ. Παυλόπουλος «ήταν αντίθετος και είχε δεχθεί τότε -και σωστά- τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που δεχόταν και ελλιπή ακόμα προσόντα, εφόσον τέτοια δεν αξιώθηκαν οι συμβασιούχοι ούτε από τις προκηρύξεις των θέσεων ορισμένου χρόνου ούτε από τις συμβάσεις που στη συνέχεια καταρτίστηκαν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ