Eurobank: Η πολιτική αβεβαιότητα εμποδίζει την ανάκαμψη - iefimerida.gr

Eurobank: Η πολιτική αβεβαιότητα εμποδίζει την ανάκαμψη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η πολιτική αβεβαιότητα μειώνει την αποτελεσματικότητα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής μέσω της δημιουργίας κλίματος αναξιοπιστίας» εκτιμούν οι αναλυτές της Eurobank.
Στο εβδομαδιαίο δελτίο ανάλυσης της τράπεζας τονίζετα ότι ρόλο παίζει και η δυσμενής διεθνής συγκυρία.«Αυτοί είναι δύο παράγοντες που εμποδίζουν την πιο γρήγορη, ή πιο δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» αναφέρουν και επισημαίνουν ότι η δυσμενής διεθνής συγκυρία αποτελεί τροχοπέδη για την ενίσχυση των εξαγωγών.
Καλούν εξάλλου την κυβέρνηση να επενδύσει στην ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής και παράλληλα να επιταχύνει την βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, «ήτοι ανάπτυξη, δημόσιο χρέος, ανεργία, δημοσιονομική προσαρμογή, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ