ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπαρκής η ρύθμιση της κυβέρνησης για τις ληξιπρόθεσμες -Δύο τα βασικά λάθη - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπαρκής η ρύθμιση της κυβέρνησης για τις ληξιπρόθεσμες -Δύο τα βασικά λάθη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αντεπίθεση περνά η Κουμουνδούρου μετά την πρόταση της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκτιμά πως η εν λόγω ρύθμιση «δεν επαρκεί ούτε για την επίλυση του προβλήματος ούτε για την ανακούφιση των πολιτών».Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών αναφέρει τους λόγους για τους οποίους κρίνει ως ανεπαρκή τη ρύθμιση:

Πρώτον, «Συνεχίζεται η επιβολή επιτοκίου στο ποσό της οφειλής, ενώ και οι περικοπές στις προσαυξήσεις μειώνονται όσο αυξάνονται οι δόσεις. Με άλλα λόγια, αυτοί που χρειάζονται περισσότερες δόσεις, οι πιο ευάλωτοι σήμερα, θα καταβάλλουν τελικά υψηλότερο ποσό».

Δεύτερον, «Δεν συνδέεται το ποσό της δόσης με τη δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη. Μπορεί έτσι δύο οφειλέτες με διαφορετικό εισόδημα να πληρώνουν το ίδιο ποσό δόσης».

Ο κ. Τσακαλώτος, εστιάζει ιδιαίτερα και στο γεγονός ότι με την ίδια τροπολογία επιβάλλεται «και νέο μέτρο – η συνέχιση της εφαρμογής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα επόμενα δύο χρόνια».

Τέλος, αφού ασκεί κριτική για καθυστέρηση κατάθεσης της ρύθμισης η οποία έγινε έπειτα από την πίεση που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δική του πρόταση νόμου, αναφέρει ότι η πρόταση του κόμματός του συνιστά την απάντηση στο πρόβλημα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.Ο λόγος είναι ότι «βασική φιλοσοφία της είναι η σύνδεση των δόσεων με το διαθέσιμο εισόδημα του οφειλέτη, χωρίς την επιβολή επιτοκίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ