Οι ταινίες της εβδομάδας -«Κάθε θησαυρό τον φυλάει μια τίγρης» - iefimerida.gr

Οι ταινίες της εβδομάδας -«Κάθε θησαυρό τον φυλάει μια τίγρης»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμα μια πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα όπου κυριαρχούν τα οικογενειακά θρίλερ και οι παιδικές περιπέτειες. Σημειώστε και την παρουσία μιας ελληνικής κωμωδίας με τίτλο «Στα καλά Καθούμενα» του Νίκου Ζαπατίνα καθώς και το εγγλέζικο Riot Club που περιγράφει τη έκλυτη φοιτητική ζωή εγγλέζων αριστοκρατών.Τα τρισδιάστατα Χελωνονιτζάκια αλλά και ο Γάτος Θάντερ μπορούν να αποζημιώσουν τους νεαρούς θεατές ενω ο Δικαστής με τον Ρόμπερτ Ντυβάλ και το θρίλερ «Οι Άπληστοι Γείτονες» μπορούν να γεμίσουν ένα κινηματογραφικό βράδυ σε μεγαλύτερα κοινά.

Οι ταινίες της εβδομάδας -«Κάθε θησαυρό τον φυλάει μια τίγρης» | iefimerida.gr 0

Η ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΚΟΜΨΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ -Βρεττανία / 2014

  • The Riot Club
  • Σκηνοθεσία: Λόνε Σέρφινγκ
  • Παίζουν: Σαμ Κλάφλιν, Σαμ Ριντ, Νάταλι Ντόρμερ , Τομ Χόλαντερ, Ντάγκλας Μπουθ
  • Δείτε το τρέιλερ πατώντας ΕΔΩ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

To να είσαι μέλος του Riot Club στην Οξφόρδη σημαίνει πως έχεις εξασφαλισμένο ένα λαμπρό μέλλον, είτε ως πολιτικός είτε ως μεγάλο στέλεχος κάποιας σούπερ τραπέζης. Το Riot Club είναι μία λέσχη για πλούσιους φοιτητές καλών οικογενειών. Ο Aλιστερ και ο Mαιλς, με αριστοκρατική καταγωγή, ξεκινούν μαζί στο πρώτο έτος στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είναι διαφορετικοί σα χαρακτήρες. Ο Mάιλς είναι πιο προσγειωμένος. Αγαπάει μια κοπέλα από χαμηλότερη τάξη, τη Λώρεν, ενώ ο Aλιστερ είναι σνομπ με φιλοδοξίες να ακολουθήσει πολιτική καριέρα. Ο κοινός δεσμός τους είναι ότι και οι δύο γίνονται μέλη του Riot Club, ενος παμπάλαιου ελιτίστικου φοιτητικού club που πιστεύει στον ηδονισμό και στην πεποίθηση ότι τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν τα παντα.

Οι ταινίες της εβδομάδας -«Κάθε θησαυρό τον φυλάει μια τίγρης» | iefimerida.gr 1

ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ Κωμωδία / 2014

  • Σκηνοθεσία:  Νίκος Ζαπατίνα
  • Παίζουν:  Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, Τζόυς Ευείδη, Ναταλία Δραγούμη, Τάσος Παλαντζίδης, Θωμαϊς Ανδρούτσου, Γιώργος Κοψιδάς
  • Δείτε το τρέιλερ πατώντας ΕΔΩ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Η ζωή του Μπάμπη (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος), θα ανατραπεί μετά την επεισοδιακή συνάντηση του με την ωραία και δυναμική Αθηνά (Ζέτα Μακρυπούλια). Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ένα πιάνο που κρύβει ένα μεγάλο θησαυρό, και που κανείς δεν γνωρίζει, η Εύα (Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους) που το έχει σκάσει από το σπίτι της, μια περιουσία που αναζητά κληρονόμο, μια άπιστη αρραβωνιαστικιά, η εμπλοκή της αστυνομίας, ένα ύποπτο μοναστήρι και τελικά ο απρόσκλητος έρωτας μας φέρνουν μια κωμωδία για όλα όσα μπορούν να μας συμβούν… στα καλά καθούμενα!

Οι ταινίες της εβδομάδας -«Κάθε θησαυρό τον φυλάει μια τίγρης» | iefimerida.gr 2

Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ Κοινωνικό Δράμα - 2014

  • The Judge
  • Σκηνοθεσία:   Ντέιβιντ Ντόμπκιν
  • Παίζουν :  Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Βέρα Φαρμίγκα, Βίνσεντ Ντ’Ονόφριο, Τζέρεμι Στρόνγκ, Νταξ Σέπαρντ, Λέιτον Μέιστερ, Μελίσα Λίο, Μπίλι Μπομπ Θόρτον.
  • Δείτε το τρέιλερ πατώντας ΕΔΩ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Όταν έρχεται η ώρα να δικαστεί ο Δικαστής, μόνο ο γιος του μπορεί να τον σώσει. Όταν όμως ο γιος θεωρείται άσωτος απ τον πατέρα και οι δυο τους βρίσκονται σε μόνιμη σύγκρουση η ιστορία αποκτά ενδιαφέρον. Μόνο που οι σεναριογράφοι το χάνουν μέσα απ τα χέρια τους. Κάποια στιγμή κάνουν την ταινία δικαστικό δράμα και καταφεύγουν σε πολλά μελοδραματικά κλισέ. Οι ηθοποιοί απ την άλλη τα υπηρετούν, χωρίς να νοιάζονται να τα φρεσκάρουν κομμάτι. Μόνο ο Ρόμπερτ Ντυβάλ απλός και δωρικός φτιάχνει έναν χαρακτήρα πραγματικό μπετόν που στηρίζει όλο το φιλμ. Από δίπλα με επιτυχημένες προσπάθειες ο Ντάουνι Τζούνιορ. Μαζί παίζουν μια υπέροχη σκηνή στην τουαλέτα του σπιτιού, όταν ο γιος σώζει και καθαρίζει τον άρρωστο πατέρα…

Οι ταινίες της εβδομάδας -«Κάθε θησαυρό τον φυλάει μια τίγρης» | iefimerida.gr 3

ΤΑ ΧΕΛΩΝΟΝΙΝΤΖΑΚΙΑ (&3D)

  • Teenage Mutant Ninja Turtles
  • Σκηνοθεσία:  Τζόναθαν Λίμπεσμαν
  • Παίζουν:  Μέγκαν Φοξ, Άλαν Ρίτσαν, Νοέλ Φίσερ, Γουίλιαμ Φίχτνερ, Γουίλ Άρνετ, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Άμπι Έλιοτ.
  • Δείτε το τρέιλερ πατώντας ΕΔΩ


ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

To Χόλιγουντ ξέρει να ανακυκλώνει τους ήρωες του με την άνεση και τη σιγουριά ότι θα του προσφέρουν ακόμα περισσότερα χρήματα. Και αυτό συμβαίνει ! Οι μεταλαγμένες χελωνίτσες του πασίγνωστου καρτούν έρχονται, ξανασχεδιασμένες σα κινηματογραφικοί χαρακτήρες, ο καθένας με το δικό του στυλ. Φρέσκοι, και εξανθρωπισμένοι παρουσιάζονται σαν περιθωριακοί (γιοο) νεαροί στο πολύβουο νυχτερινό περιβάλλον μιας σύγχρονης μεγαλούπολης. Ζουν στα έγκατα της Νέας Υόρκης! Είναι χελώνες που μοιάζουν περισσότερο με ανθρώπους που κουβαλούν κάτι σκληρό στη πλάτη τους παρά με… χελώνες. Άσε τις ατάκες. Η δράση και η κινηματογράφηση δε σ αφήνουν να πάρεις ανάσα για να κάνεις άλλες τέτοιες παρατηρήσεις! Οι τρισδιάστατες θεαματικές σκηνές διαδέχονται η μια την άλλη με ρυθμό χιονοστιβάδας! Προπαντός η σεκανς της κατρακύλας των αυτοκινήτων στη χιονισμένη πλαγιά, είναι όχι μόνο θεαματική αλλά και διασκεδαστική γεμάτη με λεπτό χιούμορ. Οι πεπειραμένοι θεατές, θα αναγνωρίσουν κάποια στοιχεία με την αντίστοιχη σκηνή του “Στην Υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητος”. Μια Μποντ ταινία. Θάλεγε κανείς πως πολλά στοιχεία του σεναρίου και της σκηνοθεσίας είναι επηρεασμένα απο τις ταινίες Τζέημς Μπόντ, αλλά αυτό δεν είναι για να το αναλύσουμε εδώ.

Οι ταινίες της εβδομάδας -«Κάθε θησαυρό τον φυλάει μια τίγρης» | iefimerida.gr 4



ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ Θρίλερ - 2014

  • Good People
  • Σκηνοθεσία:   Χένρικ Ρούμπερ Γκενζ
  • Παίζουν:  Κέιτ Χάντσον, Τζέιμς Φράνκο, Ομάρ Σι, Τομ Ουίλκινσον
  • Δείτε το τρέιλερ πατώντας ΕΔΩ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

“Κάθε θησαυρό τον φυλάει μια τίγρης”. Αυτό το παλιό ρητό δε φαίνεται να το ξέρει ένα νεαρό ζευγάρι που ψάχνει μια νέα αρχή στο Λονδίνο. Ο Τομ (Τζέιμς Φράνκο) και η Άννα (Κέιτ Χάντσον) αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο Τομ έχει πέσει έξω ενω η Ανν προσπαθεί απελπισμένα να μείνει έγκυος έχωντας ξοδέψει όλα της τα χρήματα σ αυτό. Όταν ο λονδρέζος γείτονάς τους, που μένει ακριβώς από κάτω, πεθαίνει, η τύχη δείχνει να τους χαμογελά προσωρινά, αφού ανακαλύπτουν ότι μέσα στο σπίτι του υπάρχει πολύ μετρητό. Θα πρέπει να τα πάρουν; Θα πρέπει να τα αφήσουν; Αν και αρχικά είναι διστακτικοί, αναφορικά με το τα πρέπει να κάνουν , αποφασίζουν να πάρουν τα χρήματα και να χρησιμοποιήσουν μόνο όσα τους είναι απολύτως απαραίτητα για να ξεχρεώσουν. Όπως είναι φυσικό όμως τα χρήματα ανήκουν κάπου αλλού. Κι αυτό το κάπου αλλού είναι αποφασισμένο να τα πάρει πίσω πάσει θυσία. Ο Τομ και η Αννα θα γίνουν στόχοι ένος άγριου ανθρωποκυνηγητού. Θα παίξουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους μέχρι την αιματηρή τελευταία σκηνή.

Οι ταινίες της εβδομάδας -«Κάθε θησαυρό τον φυλάει μια τίγρης» | iefimerida.gr 5

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΠΙΤΙ Animation 2014

  • The House of Magic -Μεταγλωτισμένο
  • Σκηνοθεσία:  Μπεν Στάσεν και Ζερεμί Ντεγκρυσόν
  • Δείτε το τρέιλερ πατώντας ΕΔΩ

Ένα φιλμ animation λίγο μακριά από την ντισνεϊκή ρουτίνα. Είναι πασπαλισμένο με αρκετό βελγικό χιούμορ και μια αγαπησιάρικη διάθεση. Ίσως η εικόνα του να μην έχει τη θεαματικότητα τη λεπτομέρεια και την τέλεια κίνηση των ταινιών Pixar ας πούμε, είναι όμως πιο κοντά στην ευρωπαϊκή παιδική αφέλεια. Θυμίζει πιο πολύ παραμύθι βιβλίου που το διαβάζει ένας παππούς, παρά ένα σενάριο φαντασίας με δομή καταιγιστικής περιπέτειας και περίεργους ήρωες που μιλούν σα μεγάλοι. Κι αυτό για μένα είναι καλό σημάδι. Οι αμερικανικές ταινίες με τους σούπερ κακούς και τους υπέρ καλούς ήρωες, είτε αυτοί είναι άνθρωποι, ψάρια ή αυτοκινητάκια απέχουν πολύ μακριά απ την διήγηση ένος απλού παραμυθιού στο στυλ του κακού λύκου που εύκολα και χωρίς παρενέργειες βολεύεται στη φαντασία ένος παιδιού. Και δεν ξέρω αν κάνουν καλό όλες αυτές οι βίαιες αμερικανικές περιπέτειες κινουμένων σχεδίων που συμβαίνουν στην γειτονιά της παιδικής ψυχής, με όρους ενήλικα. Εδώ ευτυχώς έχουμε μια πιο ευρωπαϊκή βερσιόν αυτού του στιλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κινηματογράφος σινεμά ταινίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ