Χρυσοχοϊδης: Οσο είμαι εγώ στο υπουργείο, οι εκβιαστές δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ - iefimerida.gr

Χρυσοχοϊδης: Οσο είμαι εγώ στο υπουργείο, οι εκβιαστές δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλου, με αφορμή δήλωση του δεύτερου ότι για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος δεν ενεργοποιήθηκαν οι εγγυητικές επιστολές και οι εργολάβοι εισέπρατταν διόδια για ένα έργο που δεν γινόταν.


Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε και σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» που χαρακτήριζε τον κ. Χρυσοχοΐδη «μπάτλερ των μεγαλοεργολάβων», αλλά και σε υπόμνημα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο των Κατασκευαστικών Εταιρειών για τον τρόπο που δημοπρατούνται τα έργα.

Οι δηλώσεις Νικολόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είμαι έντιμος άνθρωπος και πολιτικός και δεν επιτρέπω σε κανέναν, αν δεν έχει στοιχεία, να αμφισβητεί την εντιμότητά μου. Όσο για τους βαστάζους της διαπλοκής, υπάρχουν και οι βαστάζοι των εκβιαστών, ξέρετε. Ελπίζω να μην υπάρχουν κάποιοι εδώ μέσα».

Και πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών:

«Οσο υπάρχει στο υπουργείο η δική μου παρουσία, οι εκβιαστές δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ και δεν θα πάρει κανείς που δεν το δικαιούται. Αυτό να το έχετε υπόψη σας».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι μετά την ψήφιση των συμβάσεων επανεκκίνησης των έργων των αυτοκινητοδρόμων, σήμερα οι εργασίες βρίσκονται όλες σε εξέλιξη και δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι και εκατοντάδες επιχειρήσεις. Ειδικά για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι έχει χαρακτηριστεί έργο υποδομής και άμεσης προτεραιότητας. Εκτίμησε, επίσης, ότι το κόστος του έργου, που έχει κατά 90% νέα χάραξη, θα είναι φθηνότερο σε σχέση με την προσφορά που είχε κάνει ο μειοδότης παραχωρησιούχος και ότι στον δρόμο Πάτρα-Πύργος δεν θα υπάρξουν διόδια.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ