Ο Πρωτόπαπας (!) μαλώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Οχι μπαλώματα και δουλειές του ποδαριού - iefimerida.gr

Ο Πρωτόπαπας (!) μαλώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Οχι μπαλώματα και δουλειές του ποδαριού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κόντρα του ΠΑΣΟΚ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, λύνει και δένει στη Χαριλάου Τρικούπη.

Στην ερώτηση αν οι κακοφωνίες του τελευταίου διαστήματος αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης και στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Πρωτόπαπας απάντησε: «Δεν συζητήθηκαν ιδιαίτερα θέματα που αφορούν την επικείμενη επίσκεψη της τρόικας. Συζητήθηκε όμως η μεγάλη εικόνα, θέματα που αφορούν τις γενικότερες διαπραγματεύσεις που κάνει η χώρα για το χρηματοδοτικό κενό, για την πιστωτική γραμμή κ.ο.κ.», είπε ο κ. Πρωτόπαπας.

Και πρόσθεσε: «Εμείς δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με κανέναν. Εμάς μας ενδιαφέρει να βρεθεί άκρη με την τρόικα. Θέλω να το κάνω απολύτως σαφές. Μας ενδιαφέρει μία θετική αξιολόγηση επί της οποίας θα κτίσουμε τη γενικότερη διαπραγμάτευση για το χρέος, για την έξοδο από το μνημόνιο και το ΔΝΤ και την επάνοδο της χώρας στην κανονικότητα και τις αγορές. Αυτό μας ενδιαφέρει απόλυτα. Θέλουμε 18 Δεκεμβρίου, που θα γίνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να έχουμε μία πολύ καθαρή εικόνα και να έχουμε μία μεγάλη εικόνα που θα λειτουργεί υπέρ της Ελλάδας, ανεξάρτητα από το αν δεν έχει προλάβει να γίνει η συμφωνία, όμως να φαίνεται ήδη προς τα που πάμε. Αυτό θέλουμε».

Στην ερώτηση πώς μπορεί να κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά σε όλα λέει «όχι», ο κ. Πρωτόπαπας απάντησε: «Κατ' αρχήν, το ΠΑΣΟΚ δεν λέει πουθενά μόνο του "όχι". Αυτός είναι ένας μύθος που διαβάζω σε ορισμένα blogs, που τα δίνουν ορισμένοι που δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία στην κυβέρνηση με αυτό που κάνουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν λέει πουθενά "όχι" όταν δεν πρέπει να πει "όχι"».

Και σημείωσε αναφερόμενος στο θέμα του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο: «Να συμφωνήσουμε λοιπόν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν λέει "όχι", παρά μόνο σε κάποια ακραία πράγματα, στα οποία, για εμάς, θα πρέπει να πούμε "όχι". Εκεί πρέπει να συνομολογήσουμε ότι θα πούμε "όχι, ως εδώ". Δεν μπορούμε, για παράδειγμα, να ξαναμειώσουμε τις συντάξεις, δεν μπορούμε να αυξήσουμε τα όρια ηλικίας. Υπάρχουν και όρια που δεν μπορούμε να υπερβούμε».

Και συνέχισε λέγοντας: «Το ενιαίο μισθολόγιο που ισχύει σήμερα και το οποίο σας πληροφορώ δεν έχει εξ ολοκλήρου υλοποιηθεί, διότι παρενέβη ο νόμος και εμπόδισε την εξέλιξη στο ενιαίο μισθολόγιο, ο οποίος ελπίζω κάποια στιγμή, σύντομα, να ξεπεραστεί. Αφού λοιπόν δεν έχει εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο του 2011 ακόμα καλά-καλά, ξεκινάμε να ξανασυζητάμε ενιαίο μισθολόγιο. Ξεκινάμε στραβά. Γιατί ξεκινάμε στραβά; Διότι έγινε μία διαπραγμάτευση με την τρόικα σε σχέση με τις απολύσεις και είπαν εκεί οι αρμόδιοι υπουργοί να μη γίνουν οι απολύσεις το 2015 και αντ’ αυτού να κάνουμε πάλι ενιαίο μισθολόγιο. Ωραία, παρ’ ότι δεν μου αρέσει αυτό γιατί θυμίζει το ράβε-ξήλωνε, είπαμε δεχόμαστε να το συζητήσουμε για να διευκολύνουμε τη χώρα μας, και να καταλήξουμε κάπου με την τρόικα. Δεν θέλω να συζητήσω όμως εμβαλωματικές λύσεις για να φτιάχνει ο καθένας το προφίλ του. Θέλω να συζητήσω μία σοβαρή λύση, η οποία να με πείθει και εμένα και τους συνεργάτες όλους και την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ότι εδώ πρόκειται για μία θετική μεταρρύθμιση, η οποία προσφέρει στη δημόσια διοίκηση, διευκολύνει τον καλό δημόσιο υπάλληλο που προσπαθεί και τον αμείβει περισσότερο και συνδέεται με ένα σύστημα αξιολόγησης. Οχι μπαλώματα και δουλειές του ποδαριού».

Στην επισήμανση αν εννοεί ότι κάνει «μπαλώματα και δουλειές του ποδαριού ο κ. Μητσοτάκης για να φτιάξει το προφίλ του», ο υπεύθυνος στο ΠΑΣΟΚ για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου είπε: «Δεν είπα έτσι. Λέω να μην κάνει, για να σταματήσει η αντιπαράθεση, η οποία δεν ωφελεί από ένα σημείο και μετά. Λέω να μην γίνουν μπαλώματα και δουλειές του ποδαριού. Αυτή είναι η αγωνία μας. Αυτή η ιστορία της αξιολόγησης με το ποσοστό 15%, το υποχρεωτικό, δεν ήταν δουλειά του ποδαριού; Γι’ αυτό και δεν εφαρμόστηκε. Ηταν αυτό ένα σοβαρό σύστημα; Εσείς θεωρείτε ότι η δημόσια διοίκηση βελτιώθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο; Δεν νομίζω ότι κανείς θα απαντήσει θετικά. Αυτό λέμε. Μπορούμε να κάνουμε κάτι που θα απαντήσει θετικά ένα μέρος του πληθυσμού τουλάχιστον. Αυτό λέμε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εμείς ψηφίσαμε την αλλαγή που έγινε στους προϊσταμένους, για την αλλαγή του τρόπου επιλογής διευθυντών και τμηματαρχών. Το ψηφίσαμε καλή τη πίστει. Γιατί εκεί το ψηφίσαμε και στο άλλο βάζουμε ενστάσεις; Γιατί θέλουμε να πειστούμε ότι πρόκειται για πραγματική μεταρρύθμιση και όχι πολιτικό προφίλ του οιουδήποτε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ