Θεοδωράκης: Είναι της μόδας να δηλώνουν αντισυστημικοί, επιχειρηματίες και θεατρίνοι - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Είναι της μόδας να δηλώνουν αντισυστημικοί, επιχειρηματίες και θεατρίνοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έναν έμμεσο, αλλά καυστικό τρόπο απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ερώτηση που του έγινε για την κριτική που δέχθηκε από τον Λάκη Λαζόπουλο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν δέχθηκε να απαντήσει προσωπικά στον ηθοποιό, αλλά αρκέστηκε να δηλώσει πως «πολλοί δηλώνουν αντισυστημικοί. Από θεατρίνους μέχρι επιχειρηματίες. Είναι της μόδας». Όσο για τις φήμες που κυκλοφορούν γύρω από τον ίδιο και το Ποτάμι, απάντησε το ίδιο αιχμηρά: «Για το Ποτάμι λένε πολλά τέρατα. Σε κάθε περιοχή το παλιό σύστημα βρίσκει υπαλλήλους για να διασπείρει μία φήμη, για να πει μια βλακεία για τον Σταύρο. Βρίσκει πρόθυμους υπαλλήλους».

Θέση πήρε και για την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια και την αναταραχή που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως οι φοιτητές δεν είναι προβατάκια και αναρωτήθηκε σχετικά με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι εισήλθαν στον χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ένδειξη συμπαράστασης σε φοιτητές και υπαλλήλους: «Πώς θα νιώθαμε εάν έμπαιναν φοιτητές της ΝΔ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου; Ή φοιτητές του ΠΑΣΟΚ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου;».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη λειτουργία των ΑΕΙ στο εξωτερικό: «Παντού υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία. Αλλά οι φοιτητές έχουν τα πανεπιστήμια στα χέρια τους». Δεν τάχθηκε όμως ξεκάθαρα υπέρ της δημιουργίας μιας τέτοιας αστυνομίας, περιοριζόμενος να πει: «Εξαρτάται την περίπτωση».
«Είχα συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις τη δεκαετία του '70, σε απεργίες πείνας και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ. Το 1979, δεν είναι ψέμα, είχα συμμετοχή σε σύγκρουση με το κράτος. Ανήκα σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ήμουν σοσιαλιστής... σοσιαλιστής (σ.σ.: Νεολαία ΠΑΣΟΚ). Μιλάμε όμως για το 1979, για ένα αστυνομικό κράτος και μία άδικη παιδεία. Σήμερα, όμως, πρέπει να σεβαστούμε το πανεπιστήμιο».

Τέλος, είπε πως κάποια στιγμή θα συναντηθεί και με τον Τσίπρα και επανέλαβε πως θα συνομιλήσει με όλους όσους τοεπιτάσσει η ανάγκη της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ