Στα... δύσκολα οι ελληνικές ομάδες απόψε στο Γιουρόπα Λιγκ - iefimerida.gr

Στα... δύσκολα οι ελληνικές ομάδες απόψε στο Γιουρόπα Λιγκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε Ολλανδία, Τούμπα και Λονδίνο χτυπά η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ελλάδας σήμεραγια της αναμετρήσεις των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην πανίσχυρη Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ που έφερε την Ελλάδα στην 12η θέση της ΟΥΕΦΑ (και στην 25η θέση των συλλόγων τους Πειραιώτες), η Ελλάδα ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια και απόψε στο Γιουρόπα Λιγκ. Το έργο όμως του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και του Αστέρα Τρίπολης είναι εξαιρετικά δύσκολο απέναντι σε σημαντικά ευρωπαϊκά ονόματα.

Στο "Φίλιπς Στάντιον" ο ΠΑΟ στις 22:05 (Novasports2) απέναντι στην Αϊντχόβεν γνωρίζει ότι δεν έχει τις πιθανότητες πρόκρισης με το μέρος του μετά τις δύο σερί ήττες στον όμιλο. Μόνο με νίκη μένει στο παιχνίδι πρόκρισης η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, κάτι που βεβαίως είναι εξαιρετικά δύσκολο μέσα στην Ολλανδία. Όμως, το ευρωπαϊκό κύρος των "πρασίνων", το οικονομικό κίνητρο καθώς και η τόνωση ψυχολογίας ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη... απαιτούν θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην πρωτοπόρο του ολλανδικού πρωταθλήματος. Το πιθανότερο σχήμα απόψε είναι το 4-3-2-1, με τον Στιλ στο τέρμα, Σίλντενφελντ και Κουτρουμπή στόπερ, Τριανταφυλλόπουλο και Νάνο στα άκρα, Λαγό, Ζέκα και Δώνη ή Μπούι στο κέντρο, Ντίνα και Ατζαγκούν στα άκρα και τον Καρέλη στην κορυφή. Εκτός μάχης βρίσκονται οι Μπεργκ - Μέντες.

Αντιθέτως με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε (πολύ) καλύτερη μοίρα. Έχει καλή ψυχολογία από την εξαιρετική πορεία του στην Σούπερ Λίγκα (πρώτος γαρ...) και στις 20:00 φιλοξενεί στην Τούμπα την Φιορεντίνα (Novasports2). Οι Ιταλοί έχουν έξι βαθμούς, τρεις περισσότερους από τους Θεσσαλονικείς και την Γκινγκάμπ, αλλά η δυναμική της γεμάτης Τούμπας δίνει μεγάλη ώθηση στους παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη. Κάτι που έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν με μεγάλες νίκες.

Ο έμπειρος Έλληνας προπονητής αναμένεται να ξεκινήσει το ματς με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Σκόνδρα, τον Ρατς στα αριστερά, τους Βίτορ-Κάτσικα στο κέντρο της άμυνας, τους Κάτσε-Τζιόλη-Τζανδάρη στα χαφ και στην επίθεση τους Μάρτενς-Σαλπιγγίδη στα άκρα και φορ τον Αθανασιάδη. Οι "βιόλα" πάντως δεν έχουν ξεκινήσει καλά στην Ιταλία και βρίσκονται στην 11η θέση 2 νίκες σε επτά ματς.

Ένα... βουνό έχει να ανέβει στο Λονδίνο ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στην Τότεναμ, αλλά δεν φοβάται. Οι Αρκάδες στις 22:05 (ΑΝΤ1) γράφουν ιστορία με το πρώτο τους παιχνίδι στην Αγγλία απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη του βρετανικού ποδοσφαίρου, αν και ο Στάικος Βεργέτης και οι ποδοσφαιριστές του δεν αρκούνται σε αυτό. Θέλουν να πάρουν ξανά αποτέλεσμα μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με την Μπεσίκτας και τη νίκη στην Τρίπολη κόντρα στην Παρτιζάν, την ώρα που οι Λονδρέζοι έχουν μόλις δύο βαθμούς και... καίγονται για νίκη.

Οι Αρκάδες αναμένεται να ξεκινήσουν το ματς στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" με τον Κοσίτσκι στα γκολποστ, τον Λούι δεξί μπακ, τον Παντελιάδη αριστερά και στο κέντρο της άμυνας τους Σανκαρέ-Ζησόπουλο. Τσοκάνης, Μουνάφο, Ουσέρο θα είναι στο κέντρο, στα «φτερά» οι Ρόλε, Μάσα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπαράλες, ενώ είναι πιθανόν να αγωνιστεί στην θέση του ο Πάρα που σκόραρε στην Τουρκία, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Μπαντιμπαγκά. Στην Πρέμιερ Λιγκ η Τότεναμ βρίσκεται στην 9η θέση με τρεις νίκες στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ