Ο Τζακ Λιου καλεί επιτακτικά τη Γερμανία να ενισχύσει την ανάπτυξη - iefimerida.gr

Ο Τζακ Λιου καλεί επιτακτικά τη Γερμανία να ενισχύσει την ανάπτυξη

Ο Τζακ Λιού καλεί επιτακτικά την Γερμανία να ενισχύσει την ανάπτυξη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου επέμεινε ότι η Γερμανία πρέπει να ενισχύσει την εσωτερική της ζήτηση, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν το θέμα της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα την οικονομική επιβράδυνση στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα το ΑΜΠΕ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επέμεινε «στη σημασία της ενίσχυσης των δημοσίων επενδύσεων», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο. «Ο κ. Λιου ζήτησε πιεστικά από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να ενισχύσουν την εσωτερική ζήτηση χάρη στον κατάλληλο συνδυασμό δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής, καθώς και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Ο Τζακ Λιου επανέλαβε το μήνυμα που στέλνει επιτακτικά εδώ και μήνες η Ουάσινγκτον, ζητώντας από τις χώρες με «ισχυρό πλεόνασμα» να επέμβουν δυναμικά για να συμβάλουν στην παγκόσμια ανάπτυξη, σύμφωνα με τη διατύπωση της τελευταίας εξαμηνιαίας έκθεσης για τη διεθνή οικονομική πολιτική, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική κυβέρνηση.

Στα μέσα του Οκτωβρίου, στο Βερολίνο, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε απορρίψει τις εκκλήσεις για αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, δηλώνοντας ότι «η δημιουργία χρέους στη Γερμανία δεν θα δημιουργήσει ανάπτυξη στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία ή την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ