Η θρυλική τσόπερ του «Easy Rider» πουλήθηκε έναντι 1,35 εκατ. δολαρίων – Ο «Captain America» που έγινε σύμβολο για τους νέους [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η θρυλική τσόπερ του «Easy Rider» πουλήθηκε έναντι 1,35 εκατ. δολαρίων – Ο «Captain America» που έγινε σύμβολο για τους νέους [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα σύμβολο ελευθερίας από τα λογής δεσμά της κοινωνίας. Η μηχανή που για τους νέους της δεκαετίας του '60 ήταν συνώνυμη της φυγής δίχως προορισμό, ο θρυλικός «Captain America», η τσόπερ της επίσης ταινίας-σταθμός «Easy Rider» πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1,35 εκατ. δολαρίων.
Η δημοπρασία έγινε από τον οίκο Profiles in History και ο κάτοχος -τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά- έχει πλέον στη συλλογή του μία από τις πλέον ακριβές μηχανές του κόσμου και σαφώς ένα σύμβολο της αμερικανικής (και όχι μόνο) κουλτούρας.

Πρόκειται άλλωστε για τη μηχανή που οδηγούσε ο Πίτερ Φόντα, που μαζί με τον Ντένις Χόπερ, καβαλώντας τις μηχανές τους, ταξίδευσαν στην ενδοχώρα των ΗΠΑ, σε ένα ταξίδι εμπειρίας και αυτοπραγμάτωσης, κατά την ταραγμένη περίοδο της δεκαετίας του '60.

Η ταινία «Easy Rider», σε σενάριο των Φόντα, Χόπερ και Σάουθερν, προβλήθηκε στους κινηματογράφους για πρώτη φορά το 1969 και έκτοτε έγινε θρύλος και ουτοπία για εκατομμύρια νέων. Ενέπνευσε ένα ολόκληρο κίνημα φυγής από το κατεστημένο και επηρέασε τόσο τη μουσική της εποχής, όσο και τη λογοτεχνία. Φυσικά μέσω αυτής έλαμψαν ο Τζακ Νίκολσον, ο Πίτερ Φόντα και ο Ντένις Χόπερ που στη συνέχεια διέγραψαν χρυσή πορεία στο Χόλιγουντ. Το 1998 η ταινία συμπεριλήφθηκε στην Ταινιοθήκη του Κογκρέσου ως αναγνώριση της συμβολής της στην πολιτιστική κληρονομιά των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ