Μυστήριο με την συντριβή κυπριακού αεροσκάφους σε περιοχή που έχει δεσμεύσει για έρευνες η Τουρκία [εικόνες] - iefimerida.gr

Μυστήριο με την συντριβή κυπριακού αεροσκάφους σε περιοχή που έχει δεσμεύσει για έρευνες η Τουρκία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγική κατάληξη είχε τελικά η πτήση του δικινητήριου αεροσκάφους Diamond DA42, με δύο επιβαίνοντες, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας στις 19.00 το βράδυ της Τετάρτης, ενώ πετούσε 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λάρνακας.

Οπως μεταδίδει το κυπριακό sigmalive.com, ο υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, δήλωσε ότι τα συντρίμμια, που εντόπισε χθες το βράδυ ελληνικό εμπορικό δεξαμενόπλοιο στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 45 ναυτικών μιλίων από τη Λάρνακα, ανασύρθηκαν και επιβεβαιώθηκε ότι ανήκουν στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Μυστήριο με την συντριβή κυπριακού αεροσκάφους σε περιοχή που έχει δεσμεύσει για έρευνες η Τουρκία [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στο αεροσκάφος επέβαιναν ο Κύπριος χειριστής Αυγουστίνος Αυγουστής και ο Λιβανέζος Τζορτζ Οπέκι, οι οποίοι εξακολουθούν να αγνοούνται. Η αγωνία για τους δύο χειριστές βρίσκεται στο κατακόρυφο, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η επιχείριση για τον εντοπισμό τους, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, είναι σε πλήρη εξέλιξη με τη συμμετοχή πτητικών μέσων και πλοίων. Επιπλέον, στην περιοχή βρίσκονται ακόμα δύο πολεμικά πλοία τα οποία συμμετέχουν στη δύναμη της UNIFIL, ένα εκ των οποίων είναι το ελληνικό «ΤΠΚ Καβαλούδης» (P-24), τα οποία θα τεθούν υπό τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο του ΚΣΕΔ για ενεργό συμμετοχή στις έρευνες.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 Κύπρου, τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν στο κέντρο διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων στη Λεμεσό από γερμανικό πολεμικό πλοίο, που έσπευσε για βοήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Πάφου με προορισμό τη Βηρυτό. Καθ' οδόν προς τον Λίβανο, και ενώ πετούσε σε ύψος 9.000 ποδών και απόσταση 45 ναυτικών μιλίων από την θάλασσα, έκανε αναστροφή. Όταν ο πιλότος κλήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας να αναφέρει αν έχει πρόβλημα, απάντησε ότι είχε πολύ μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται. Ωστόσο, λίγο μετά την επικοινωνία το αεροσκάφος πετούσε στα 6.500 πόδια ύψος και στη συνέχεια χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Σημειώνεται ότι η περιοχή που χάθηκε το σήμα του αεροσκάφους από τα ραντάρ, συμπίπτει με την νότια πλευρά της ζώνης που δέσμευσε η Τουρκία για τις παράνομες έρευνες, ωστόσο την ώρα του συμβάντος η τουρκική ομάδα σκαφών βρισκόταν σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο (20 ναυτικών μιλίων περίπου).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ