Θρίαμβος Ολυμπιακού απέναντι στη Γιουβέντους με 1-0: Ο «άγιος» Ρομπέρτο έσωσε ξανά τους ερυθρόλευκους [βίντεο] - iefimerida.gr

Θρίαμβος Ολυμπιακού απέναντι στη Γιουβέντους με 1-0: Ο «άγιος» Ρομπέρτο έσωσε ξανά τους ερυθρόλευκους [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σπουδαία νίκη, παρά τα καρδιοχτύπια, κατάφερε να πετύχει ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης» νικώντας τη μεγάλη Γιουβέντους με 1-0, ρεφάροντας την ήττα από τη Μάλμε στη Σουηδία και βάζοντας ξανά γερές βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.Νίκη Ολυμπιακού με 1-0 και σκόρερ τον Κασάμι είχε προβλέψει ο Ρομπέρτο πριν από τον αγώνα και έκανε τα πάντα για να «βγει» η πρόβλεψή του, καθώς ο τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων» ήταν για ακόμη μια φορά ο φύλακας άγγελος της ομάδας, πραγματοποιώντας συγκλονιστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στον αγώνα, πίεσαν την «Κυρία» και έκαναν ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Λουίτζι Μπουφόν. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Μάσιμο Αλέγκρι έδειχναν ελαφρώς σαστισμένοι, ωστόσο μετά το 20' πήραν μέτρα μέσα στο γήπεδο χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Ρομπέρτο.

Οι παίκτες του Μίτσελ «μίλησαν» στο 35', όταν σε μια αντεπίθεση και μετά από ωραίο συνδυασμό των Τσόρι και Μήτρογλου ο Κασάμι έγινε αποδέκτης της πάσας και σκόραρε με ωραίο σουτ βάζοντας τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά, καθώς μετά το 55' οι Ιταλοί πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν ασφυκτικά τους παίκτες του Ολυμπιακού που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και να παγώσουν το παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν πολλές φάσεις στην εστία του Μπουφόν, σε αντίθεση με τη Γιουβέντους η οποία εξαπέλυσε συνεχόμενη επίθεση δημιουργώντας αλλεπάλληλες ευκαιρίες.

Εκεί, ωστόσο, δέσποζε για ακόμη μια φορά ο μέγας Ρομπέρτο, ο οποίος με συγκλονιστική εμφάνιση και καταπληκτικές αποκρούσεις κράτησε το «μηδέν» και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μια μεγάλη νίκη.

Διακριθέντες για τους «ερυθρόλευκους» οι περισσότεροι που αγωνίστηκαν, με τον Τσόρι να είναι ο κορυφαίος, μαζί φυσικά με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Oι 11άδες

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μασουακού, Μποτία, Αμπιντάλ, Ελαμπντελαουΐ, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (Γιαννούλης), Τσόρι (Φουστέρ), Μήτρογλου (Αφελάι).

Γιουβέντους: Μπουφόν, Ογκμπόνα, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ασαμόα, Λιχστάινερ, Πίρλο (Μαρκίσιο), Πογκμπά, Βιντάλ, Μοράτα, Τέβεζ.

Μίτσελ: Φανταστική βραδιά -Είμαστε πραγματική ομάδα

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, ο οποίος «όρμησε» μέσα στο γήπεδο να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες του.

Στις δηλώσεις του ο Ισπανός τεχνικός τόνισε: «Είναι φανταστική βραδιά, δείτε πως είναι ο κόσμος. Ευχαριστώ τους παίκτες μου γι' αυτό που ζήσαμε. Είμαστε μια πραγματική ομάδα, πάντα παίζουν όλοι για το καλύτερο», ενώ, ερωτηθείς για το στόχο της πρόκρισης, απάντησε: «Είμαστε πολύ κοντά στο να γιορτάσουμε αυτή τη βραδιά».

Ρομπέρτο: Μια μεγάλη βραδιά και μεγάλη νίκη

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο Ισπανός τερματοφύλακας απάντησε για το αν γνωρίζει πως οι φίλοι του Ολυμπιακού τον αποκαλούν «άγιο»: «Δεν το ήξερα. Είμαι ικανοποιημένος που συμβαίνει αυτό πάντως. Ήταν μια σπουδαία βραδιά, μια μεγάλη βραδιά και μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη και την απόδοσή μου».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην περίφημη προφητεία του για νίκη 1-0 με γκολ του Κασάμι: «Με είχαν ρωτήσει Ιταλοί δημοσιογράφοι και απάντησα για το 1-0 με τον Κασάμι. Θα μπορούσα να έχω πει οτιδήποτε άλλο, αλλά χαίρομαι που έπεσα μέσα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ