«Σφαγή» Μητσοτάκη-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: Ο δήμος Δραπετσώνας, ο Αλέξης Μητρόπουλος και οι παράνομες προσλήψεις - iefimerida.gr

«Σφαγή» Μητσοτάκη-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: Ο δήμος Δραπετσώνας, ο Αλέξης Μητρόπουλος και οι παράνομες προσλήψεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενταση επικράτησε εκ νέου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σφοδρή σύγκρουση με τον Αλέξη Μητρόπουλο και άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα πλαστά πτυχία στους δήμους.Αφορμή για την ένταση ήταν ένα πόρισμα που παρουσίασε ο υπουργός για προσλήψεις με πλαστά στοιχεία στο Δήμο Δραπετσώνας, ενώ μίλησε και για την «συμμετοχή» του Αλέξη Μητρόπουλου στο θέμα. Η υπόθεση αφορά σε μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου την περίοδο 2004-2008. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πόρισμα οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στον αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος ήταν τότε καθηγητής συνταγματικού δικαίου. Εκείνος τους είπε ξεκάθαρα ότι δεν πληρούσε κανένας τους τις προϋποθέσεις για να αλλάξει τη σύμβασή του. Μάλιστα στο πόρισμα καταγράφεται ότι ο κ. Μητρόπουλος προειδοποίησε μια γυναίκα «εν ψυχρώ ότι δεν συντρέχουν προϋποθέσεις για την περίπτωσή της».

Η υπόθεση προχώρησε, καθώς, μετά τη γνωμοδότηση, ο δήμος έστειλε πλαστογραφημένα στοιχεία στον ΑΣΕΠ και το ΑΣΕΠ επικύρωσε τη μετατροπή των συμβάσεων.

«Τότε που ήσασταν εργατολόγος είπατε την πραγματικότητα, τώρα λέτε ότι πρέπει να κλείσουμε τα μάτια» είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης στον Αλέξη Μητρόπουλο προκαλώντας μεγάλη ένταση στην αίθουσα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, αντέδρασε σε αυτή την τοποθέτηση, ενώ από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ακουγόταν η έξη φουκαράδες.

Ο υπουργός απάντησε σε έντονο ύφος σημειώνοντας «η ζημιά είναι 2,1 εκατ. ευρώ, και την ίδια στιγμή άλλοι φουκαράδες, που δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση του διατάγματος, είναι έξω γιατί δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις».

«Αυτή είναι η Αριστερά της ισότητας;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος. Παράλληλα δε, αναγνώρισε ευθύνες και στη Ν.Δ. για όσα έχουν συμβεί κατά καιρούς... «Εμείς τις αναγνωρίζουμε, εσείς όμως δεν τις αναγνωρίζετε γιατί οι πελάτες του παρελθόντος έχουν πάει στο δικό σας κόμμα» πρόσθεσε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντίδραση του Αλέξη Μητρόπολου ήταν έντονη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για «δουλοπρέπεια» σημειώνοντας ««Στα 600 χρόνια κανένα πολιτικό προσωπικό δεν ορκίστηκε με τόση δουλοπρέπεια στους κατακτητές. Και από τον επαίσχυντο όρκο καταλήξατε στις ανάπηρες γυναίκες του Κερατσινίου. Εγώ τους είπα ότι ''κυρίες μου δεν τηρείτε τις προϋποθέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή. Σας εκμεταλλεύτηκαν τόσα χρόνια και θα σας πετάξουν. Μία γυναίκα που προσέφυγε στο Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και δικαιώθηκε κι έτσι έφερε στο φως το ''έγκλημα'' της Κυβέρνησης Καραμανλή».

«Πηγαίνετε στο Κερατσίνι να τους απολύσετε δεν είπα ότι παρανόμησαν είπα ότι δεν πληρούσαν τις σκληρές προϋποθέσεις και ήταν αντικείμενο εκμετάλλευσης και τι θα κάνετε τώρα; Ποτέ δεν θα δείτε την αριστερά να συναινεί σε πράξεις παρανομίας» συνέχισε ο κ, Μητρόπουλος προσθέτοντας «Ο Δήμος εκμεταλλεύτηκε και καταχράστηκε την εργασιακή τους σχέση χωρίς αμοιβή και χωρίς ένσημα και πάνε να δούνε τα αυστηρά κριτήρια του Παυλόπουλου».

Στον καβγά παρενέβη και ο Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος τόνισε «Το εν ψυχρώ δεν το περίμενα από τον κύριο Μητρόπουλο. Ομως η κυρία παρά τη γνωμάτευση του κυρίου Μητρόπουλου πήρε αυτή την θέση και την έκλεψε από άλλη κυρία που θα μπορούσε να έχει τα προσόντα και να εργάζεται στο Δήμο. Και τι λέει τώρα ο κ. Μητρόπουλος στη Βουλή; Αυτή η κυρία τότε την προειδοποίησα ψυχρώ ότι είναι παράνομη τώρα δεν πρέπει να ελεγχθεί γιατί δεν φταίει είναι άνθρωπος και αυτή η κυρία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ