Σαμαράς: Τα τελευταία βήματα για έξοδο από την ύφεση –Φίσερ: Είστε σε θετική πορεία - iefimerida.gr

Σαμαράς: Τα τελευταία βήματα για έξοδο από την ύφεση –Φίσερ: Είστε σε θετική πορεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις και στην ανταγωνιστικότητα ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον Αυστριακό πρόεδρο Χάινς Φίσερ που τον επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Γίνονται τα τελευταία βήματα για να βγει η χώρα απο την ύφεση, που έχει κρατήσει πάνω απο έξι χρόνια» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως έχουν γίνει οι περισσότερες και μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις, που έχουν γίνει ποτέ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Ο πρόεδρος της Αυστρίας τόνισε από την πλευρά του πως η Ελλάδα βρίσκεται σε θετική πορεία, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού.
Οι δύο ηγέτες έκαναν ειδική αναφορα στον τουρισμό και κυρίως στη μεγάλη ροή Αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα. Ακόμη ανέλυσαν τα θέματα της διεθνούς σκηνής δίνοντας έμφαση στην κρίση της Ουκρανίας, στη δράση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και στο κυπριακό. Μίλησαν, τέλος, και για θέματα παράνομης μετανάστευσης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση διήρκεσε περίπου μια ώρα και πραγματοποιήθηκε σε παρά πολύ καλό κλίμα. Ο κ. Φίσερ θυμήθηκε μάλιστα ότι στο σχολείο είχε διδαχτεί κλασική παιδεία και την αρχαία ελληνική ιστορία.

Βενιζέλος: Ο Φίσερ μας βοηθά να βγούμε από το ΜνημόνιοΣαμαράς: Τα τελευταία βήματα για έξοδο από την ύφεση –Φίσερ: Είστε σε θετική πορεία | iefimerida.gr 0Με τον αυστριακό πρόεδρο συναντήθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος. Τον χαρακτήρισε «βαθύ και γνήσιο φίλο της Ελλάδας» ο οποίος «με τον καλό του λόγο και με τις κινήσεις του μας στηρίζει στην προσπάθειά μας να βγούμε οριστικά από το καθεστώς του μνημονίου και την επιτήρηση της τρόικας» όπως είπε. Οι δύο άνδρες μοιράστηκαν κοινή αντίληψη για τα Δυτικά Βαλκάνια, για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, μέσα στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας και της κοινής ευρωπαϊκής θέσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ