Παπούλιας: Παράνομες και προκλητικές οι τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ Κύπρου - iefimerida.gr

Παπούλιας: Παράνομες και προκλητικές οι τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ Κύπρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα συμπαράστασης στην Κύπρο με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στην ΑΟΖ έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Σε μήνυμα που έστειλε στον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη, ο Κ. Παπούλιας κάνει λόγο για παράνομο και προκλητικό τρόπο παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.
«Τη στιγμή κατά την οποία τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ) παραβιάζονται κατά παράνομο και προκλητικό τρόπο από την Τουρκία, επιθυμώ να σας διερμηνεύσω την ομόθυμη συμπαράσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας και του συνόλου του ελληνικού λαού» τονίζει ο κ. Παπούλιας στο μήνυμά του και υπογραμμίζει την ανάγκη η ΕΕ να συμπαρασταθεί στη Κύπρο.
Εκφράζει δε την «ευχή και προσδοκία να έχουν θετικό αποτέλεσμα οι ενέργειες που η κυβέρνησή σας αναλαμβάνει προς αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί» ενώ αφήνει αιχμές και κατά της στάσης της Ε.Ε.:

«Ελπίζω και η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη της» αναφέρει διπλωματικά ο ύπατος πολιτειακός παράγοντας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ