O Γερμανός οικονομολόγος Βέρνερ Ζιν πυροβολεί τη Μέρκελ: Πρέπει να γίνει δραστικό κούρεμα στο ελληνικό χρέος - iefimerida.gr

O Γερμανός οικονομολόγος Βέρνερ Ζιν πυροβολεί τη Μέρκελ: Πρέπει να γίνει δραστικό κούρεμα στο ελληνικό χρέος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρουσιάζοντας στο Μόναχο το νέο του βιβλίο με τίτλο «The Euro Trap», που εκδόθηκε στα αγγλικά από τον εκδοτικό οίκο Oxford University Press, ένας από τους κορυφαίους Γερμανούς οικονομολόγους, ο Χανς-Βέρνερ Ζιν, τάσσεται σαφώς πλέον υπέρ του κοινού νομίσματος, διατηρώντας ωστόσο τις ενστάσεις του όσον αφορά στις αποφάσεις των ηγετών της Ευρώπης για τη διάσωση των υπερχρεωμένων χωρών.

Όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, ο Ζιν, που -όπως σημειώνεται- από νέος είναι ένθερμος Ευρωπαίος και παθιασμένος με την Ελλάδα ταξιδευτής, αποστασιοποιείται σαφώς από τους ευρωσκεπτικιστές οικονομολόγους του κόμματος AfD (Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία).

Η Deutsche Welle σημειώνει πως ο Ζιν απορρίπτει το αίτημα των ευρωσκεπτικιστών για ένα «ευρώ του Βορρά» και ένα «ευρώ του Νότου», καθώς γνωρίζει τη σημασία που έχει για την Ευρώπη ο γαλλογερμανικός άξονας. Και όχι μόνον. «Ο Ζιν τάσσεται υπέρ του ευρώ, το οποίο -όπως λέει- θα πρέπει να διατηρηθεί. Ο Ζιν τοποθετεί τώρα ένα νέο πυροβόλο σε θέση βολής: το δραστικό κούρεμα. "Θα πρέπει να γίνει άφεση του χρέους της Ελλάδας και άλλων χωρών, μολονότι με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύεται η εσφαλμένη τους συμπεριφορά", λέει σήμερα ο Ζιν. "Σε διαφορετική περίπτωση, ωστόσο, οι χώρες αυτές δεν έχουν καμία δυνατότητα να ανακάμψουν"», γράφει η Süddeutsche Zeitung.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ