Μητσοτάκης εναντίον Χαρδούβελη για τη Διαύγεια - iefimerida.gr

Μητσοτάκης εναντίον Χαρδούβελη για τη Διαύγεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γκίκα Χαρδούβελη αποτυπώθηκαν σήμερα και στη Βουλή, καθώς η αναπληρώτρια υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου έκανε λόγο για προσπάθεια υπονόμευσης του προγράμματος «Διαύγεια» από το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του κ. Μητσοτάκη.

Η τροπολογία κατατέθηκε χθες βράδυ από το υπουργείο Οικονομικών και προέβλεπε ότι «πράξεις ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης και σχετικές ανακλητικές αποφάσεις των διατάξεών που έχουν εκδοθεί μέχρι την 30.09.2014 ισχύουν από την ημερομηνία έκδοσής τους, ανεξάρτητα από τον χρόνο ανάρτησης αυτών στο πρόγραμμα "Διαύγεια"».

Μιλώντας στη Βουλή η κ. Χριστοφιλοπούλου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάθεται δίπλα της και να παρακολουθεί, «κάρφωσε» το υπουργείο Οικονομικών, λέγοντας ότι σε τροπολογία του «παρεισέφρησε από λάθος παράγραφος η οποία έθετε με τη διατύπωσή της εν αμφιβόλω το πρόγραμμα "Διαύγεια"» και σημείωσε με νόημα: «Το συγκεκριμένο σημείο της τροπολογίας δεν προωθεί το πρόγραμμα "Διαύγεια", κάτι που εμάς στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μας βρίσκει απολύτως αντίθετους».

Για τον λόγο αυτό θα έρθει το υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει τη συγκεκριμένη παράγραφο της σχετικής τροπολογίας.

Το ΠΑΣΟΚ μιλάει για πρωτοβουλία Χριστοφιλοπούλου

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ικανοποίησή του σχετικά με την παρέμβαση της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου με την οποία απεσύρθη διάταξη που είχε κατατεθεί στη Βουλή και με την οποία εξαιρούνταν διοικητικές πράξεις από την υποχρεωτική δημοσίευσή τους στη «Διαύγεια».

Υπογραμμίζουμε ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης είχε αποδεχθεί και υπογράψει τη σχετική τροπολογία που είχε εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει το πρόγραμμα «Διαύγεια» και τη πλήρη διαφάνεια που εξασφαλίζει στις πράξεις της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά πρωτοστατεί στη Βουλή στο να αναρτούν υποχρεωτικά τα στοιχεία τους στη «Διαύγεια» και νέοι φορείς όπως οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ