Ο Ολυμπιακός έτοιμος για το μεγάλο βήμα πρόκρισης απέναντι στη Γιουβέντους -Κατάμεστο το «Γ. Καραϊσκάκης» [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Ολυμπιακός έτοιμος για το μεγάλο βήμα πρόκρισης απέναντι στη Γιουβέντους -Κατάμεστο το «Γ. Καραϊσκάκης» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γιουβέντους στις 21:45 (ΝΕΡΙΤ) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ. Νίκη με κάθε τρόπο ζήτησαν παίκτες και τεχνική ηγεσία απέναντι στη «Βέκια Σινιόρα», η οποία έχει πληγώσει τον Θρύλο δύο φορές στο παρελθόν.

Όταν αυτές οι δύο ομάδες συναντιούνται, το μυαλό όλων ανατρέχει σε εκείνο το βροχερό βράδυ του 1999. Τότε που η μπάλα και ο άνεμος έπαιξαν το δικό τους παιχνίδι στον Ολυμπιακό και με το γκολ του Αντόνιο Κόντε οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Τέσσερα χρόνια μετά, η «Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου διέσυρε τον Ολυμπιακό με το βαρύ 7-0 στο Τορίνο και σήμερα η ομάδα του Μίτσελ έχει την ευκαιρία να απαντήσει στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, έστω και ετεροχρονισμένα.

Ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί με τη Γιούβε στους τρεις βαθμούς, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν με νίκη τις υποχρεώσεις τους αλλά να γνωρίζουν ήττες στη 2η αγωνιστική. Ο Μίτσελ ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου ότι σέβεται τη Γιουβέντους και απέφυγε να πάρει θέση για το αν είναι καλύτερη υπό τις οδηγίες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη μετά Αντόνιο Κόντε εποχή.

Ο Ρομπέρτο μίλησε για νίκη 1-0 με σκόρερ τον Κασάμι, ο Τσόρι Ντομίνγκεζ, ο οποίος θα βρει ξανά αντίπαλο στο χορτάρι τον φίλο του Κάρλος Τέβεζ, ξεκαθάρισε ότι μεγαλύτερο κίνητρο από την υπεράσπιση των ερυθρόλευκων χρωμάτων δεν υπάρχει και ο κόσμος απόψε στο Φάληρο θα αποτελέσει για ακόμη μία φορά τον 12ο παίκτη των «ερυθρολεύκων».

Με συνταγή Ατλέτικο

Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού ήταν ονειρεμένη στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού σημείωσε μια σπουδαία νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και περσινή φιναλίστ του τελικού στη Λισσαβώνα, την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Μίτσελ αναμένεται να παρατάξει ακριβώς την ίδια 11άδα με εκείνη της 1ης αγωνιστικής.

Από την πλευρά της Γιουβέντους, η οποία προέρχεται από την πρώτη απώλεια βαθμών Καμπιονάτο κόντρα στη Σασουόλο εκτός έδρας, εκρεμμεί μόνο μια θέση. Αυτή του επιθετικού δίπλα στον Τέβεζ, με τον Μοράτα να κερδίζει έδαφος αντί του Γιορέντε.

Ο οιωνός που... κλείνει το μάτι στον Μίτσελ

Σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους ως παίκτης της Ρεάλ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ήταν το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, και με τον Μίτσελ σε εξαιρετική βραδιά η «βασίλισσα» είχε φτάσει στη νίκη με 1-0. Ξανά στον δρόμο του Μίτσελ η Γιούβε, ξανά στις 22 Οκτωβρίου... ξανά υπέρ του 1-0;

Ζευγάρι για γερά νεύρα

Οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Γιουβέντους προσφέρουν έντονες συγκινήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις έξι από τις οκτώ μάχες τους σημειώθηκε γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, το οποίο είτε χάριζε την πρόκριση στη Γιουβέντους (μετράει το απόλυτο) είτε δημιουργούσε νέο ενδιαφέρον για το υπόλοιπο του αγώνα ή για τον επαναληπτικό.

Πιθανές συνθέσεις
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι, Τσόρι, Αφελάι, Μήτρογλου.
Γιουβέντους: Μπουφόν, Ογκμπόνα, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ, Βιδάλ, Πίρλο, Πογκμπά, Ασαμόα, Μοράτα, Τέβεζ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ