Τρελές κούρσες: Εκεί όπου οι δρομείς τρέχουν με γαϊδούρια, τρώγοντας χοτ ντογκ ή πίνοντας μπύρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Τρελές κούρσες: Εκεί όπου οι δρομείς τρέχουν με γαϊδούρια, τρώγοντας χοτ ντογκ ή πίνοντας μπύρα [εικόνες]

Τρελές κούρσες: Εκεί όπου οι δρομείς τρέχουν με γαϊδούρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και άργησε, το τρέξιμο έγινε μόδα και στη χώρα μας. Εκείνοι που αποφασίζουν να πάρουν μέρος σε μαζικούς αγώνες, δηλώνουν περιχαρείς ότι πρόκειται για νέα μορφή διασκέδασης. Για όσους τους αμφισβητούν ακόμη, υπάρχουν οι... τρελές κούρσες. Εκεί όπου το χιούμορ βγαίνει στους δρόμους και το τρέξιμο γίνεται απολαυστικό.

Στους «κανονικούς» αγώνες ο δρομέας φροντίζει να μην κουβαλά περιττά βάρη, να έχει φάει πολύ νωρίτερα και βέβαια να μην πιει αλκοόλ. Οταν η φαντασία βγάζει... πόδια όμως. Τα πράγματα αλλάζουν.

Burro Days, Κολοράντο

Θεωρείται το παγκόσμιο πρωτάθλημα των αγώνων δρόμου με γαϊδούρια. Με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς οι δρομείς ανεβαίνουν τρέχοντας μία βουνοπλαγιά, ενώ ταυτόχρονα τραβούν τον τετράποδο «συναθλητή» τους με ένα σχοινί. Απαγορεύεται αυστηρά να ταλαιπωρηθεί το ζώο, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται δεδομένο από τη στιγμή που το αναγκάζουν να τρέξει 29 μίλια.

Πρωτάθλημα Βόρειας Αμερικής στο κουβάλημα συζύγου

Αγώνας με φιλανδικές ρίζες, που απαιτεί ένας άνδρας να τρέχει κουβαλώντας μία γυναίκα, ενώ στο διάβα του βρίσκει αρκετά εμπόδια όπως άμμος, λίμνες και ξύλα. Τα δίδυμα δεν χρειάζεται να είναι παντρεμένα, ενώ οι άνδρες έχουν το ελεύθερο να διαλέξουν πώς θα φορτωθούν τις γυναίκες. Οι περισσότεροι επιλέγουν τον «εσθονικό» τρόπο, κατά τον οποίο εκείνη είναι κρεμασμένη ανάποδα, με τα πόδια της περασμένα στο λαιμό του, ώστε να έχει ελεύθερα τα χέρια του. Ο νικητής κερδίζει το βάρος της γυναίκας σε μπύρα, πέντε φορές τα κιλά της σε μετρητά και μία συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται κάθε χρόνο στη Φιλανδία.

Hot Dog Challenge, Νέα Υόρκη

Γίνεται στο κέντρο του Μανχάταν και η διαδρομή παραμένει μυστική μέχρι την ημέρα του αγώνα. Συνήθως είναι 2-5 μίλια, ενώ την ώρα που τρέχουν πρέπει να σταματούν και να τρώνε χοτ ντογκ. Ο περσινός αγώνας είχε δέκα τέτοιες στάσεις στη διαδρομή. Οι δρομείς πρέπει να το καταναλώσουν ολόκληρο πριν αρχίσουν να ξανατρέχουν ενώ όσοι δεν... συγκρατούν την τροφή στο στομάχι τους, ακυρώνονται.

Krispy Kreme Challenge

Σε κάποιες περιοχές των ΗΠΑ αυτά τα ντόνατ με κρέμα είναι ό,τι και τα χοτ ντογκ για τη Νέα Υόρκη, αφού τα πουλάνε παντού στο δρόμο. Οι δρομείς λοιπόν και εδώ πρέπει να καλύψουν πέντε μίλια ενώ ανά διαστήματα σταματάνε και τρώνε τη συγκεκριμένη λιχουδιά.

Αυτοί που καταφέρουν να φάνε 12 ντόνατ και να τερματίσουν σε λιγότερο από μία ώρα κερδίζουν ένα t-shirt. Μέσα από αυτό τον αγώνα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια για το παιδικό νοσοκομείο της Βόρειας Καρολίνας, τα τελευταία εννιά χρόνια.

Beer Mile

Ο τόπος διοργάνωσης είναι διαφορετικός κάθε χρονιά. Αποτελεί την εναλλακτική για όσους προτιμούν να πίνουν και όχι να τρώνε τρέχοντας. Οι δρομείς πρέπει να πιουν μπύρα, να κάνουν μία στροφή στο στάδιο τρέχοντας- 400 μ.- και να το επαναλάβουν μέχρι να φτάσουν στις τέσσερις μπύρες και να έχουν καλύψει απόσταση ενός μιλίου. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει η μπύρα να μείνει στο στομάχι του διαγωνιζόμενου, προκειμένου να μην ακυρωθεί.

Loon Mountain Race, Νιου Χαμσάιρ

Στο τέλος της διαδρομής των 5,5 μιλίων, οι δρομείς πρέπει να ανέβουν μία πλαγιά ενός χιλιομέτρου με κλίση 40%.

Cinque Mulini, Ιταλία

Μία από τις πιο παράδοξες διαδρομές. Ο τίτλος της κούρσας σημαίνει «πέντε μύλοι», καθώς από αυτούς περνούν οι δρομείς τρέχοντας, ενώ διασχίζουν σκάλες και περνούν μέσα από κτίρια.

Chiditarod, Σικάγο

Κούρσα 4 ή 5 μιλίων, στην οποία οι συμμετέχοντες εμφανίζονται με στολές και καρότσια του σούπερ μάρκετ και αρχίζουν τις κόντρες. Παρόμοιοι αγώνες γίνονται στο Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη. Οι δρομείς πρέπει να περάσουν από συγκεκριμένα σημεία ελέγχου για να φτάσουν στον τερματισμό. Δεν επιτρέπεται το σαμποτάζ σε άλλη ομάδα, ενώ τα καροτσάκια γεμίζουν σταδιακά με τρόφιμα που παίρνουν από τα σημεία ελέγχου.

Μαραθώνιος σε κλειστό χώρο, Μινεσότα

Οι δρομείς κάνουν 150 στροφές και αλλάζουν κατεύθυνση κάθε μισή ώρα.

Crystal Mine Marathon, Γερμανία

Ο υπόγειος μαραθώνιος. Γίνεται σε βάθος 1.600 ποδιών, σε ένα παλιό ορυχείο, με τους δρομείς να τρέχουν σε ένα ιδιαίτερα σκοτεινό μέρος, πάνω σε πέτρες, σίδερα και ό,τι άλλο βρίσκεται σε τέτοια μέρη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ