Το κάμπινγκ αλλιώς -Χλιδάτα ξενοδοχεία με δεντρόσπιτα και κρεβάτια μέσα στο δάσος [εικόνες] - iefimerida.gr

Το κάμπινγκ αλλιώς -Χλιδάτα ξενοδοχεία με δεντρόσπιτα και κρεβάτια μέσα στο δάσος [εικόνες]

Το κάμπινγκ αλλιώς -Χλιδάτα ξενοδοχεία με δεντρόσπιτα και κρεβάτια μέσα στο δάσο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ειδικοί συστήνουν συχνές επισκέψεις στη φύση για όλους και διακοπές στην ύπαιθρο. Δεν είναι όμως όλοι φτιαγμένοι για κάμπινγκ. Τουλάχιστον όχι με την παραδοσιακή μορφή του. Γιατί υπάρχει και η πιο χλιδάτη έκδοση της επιστροφής στη φύση.

Πολυτελή θέρετρα έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια «πράσινη» στροφή, φτιάχνοντας δεντρόσπιτα, καλύβες και καμπάνες μέσα σε δάση, πάνω σε μπανανιές, ενώ από κάτω τους κάνουν βόλτες άγρια ζώα, ενώ οι επισκέπτες τους απολαμβάνουν τη φύση αλλά και τη χλιδή ταυτόχρονα. Το Forbes βρήκε μερικά από τα ωραιότερα στον κόσμο

Rubondo Island Camp, Τανζανία

Πάνω από τη λίμνη Βικτόρια, στο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Αφρικής. Εχει δεντρόσπιτο σε κυκλική πλατφόρμα, αρκετά ψηλά για να είναι προστατευμένοι οι επισκέπτες από ελέφαντες και ιπποπόταμους που κυκλοφορούν κάτω από τα πόδια τους.

Jamtara Wilderness Camp, Ινδία

Το πρώτο ξενοδοχείο του είδους στη χώρα, μα απλές πλατφόρμες στις οποίες είναι τοποθετημένα τα πολυτελή κρεβάτια.

Inkaterra, Περού

Καμπάνες στο τροπικό δάσος, στο θέρετρο που δεν είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο- δεν υπάρχουν δρόμοι- παρά μόνο με κανό. Οι επισκέπτες περπατούν αερογέφυρες για να φτάσουν στο δωμάτιό τους, καθώς είναι σε ύψος 90 ποδιών.

Anamaya Mind, Κόστα Ρίκα

Θέρετρο με τη γιόγκα στο επίκεντρο, με σπιτάκια «σκαρφαλωμένα» στην πλαγιά. Αρκετά έχουν γυάλινους τοίχους που ανοίγουν, μπαλκόνια με αιώρες και μπάνιο μέσα στη φύση.

Tendacayou Ecolodge, Γουαδελούπη

Πολυτελές οικολογικό θέρετρο, με ανοιχτές καλύβες και δεντρόσπιτα. Τα περισσότερα έχουν αιώρα στη θέση ενός εκ των τοίχων.

The Treehouses, Αγγλία

Μέσα σε εθνικό πάρκο, εκεί όπου κάποτε κυνηγούσε ο Γουλιέλμος Α', βρίσκονται αυτές οι πολυτελείς «καλύβες», τοποθετημένες σε ύψος, με γυάλινες πόρτες και τοίχους, ώστε όσοι μένουν εκεί να νιώθουν ότι είναι μέσα στη φύση, χωρίς να στερούνται τις ανέσεις τους.

Kanopi House, Τζαμάικα

Τα δεντρόσπιτα είναι μέσα στο δάσος, κατά μήκος μονοπατιού, πάνω σε μπανανιές. Είναι σχεδόν ανοιχτά, αλλά διακοσμημένα με έργα τέχνης ντόπιων.

Treehotel, Σουηδία

Στην καρδιά του δάσους, έχει έξι δωμάτια και πρόκειται βέβαια ουσιαστικά για ένα δεντρόσπιτα. Ενα από αυτά, που ονομάζεται «Φωλιά του πουλιού» είναι φτιαγμένο έτσι ώστε ουσιαστικά να μη ξεχωρίζει από το περιβάλλον, ενώ σε ένα άλλο οι τοίχοι είναι καθρέφτες.

Verana, Μεξικό

Προσβάσιμο μόνο με βάρκα και πορεία στη ζούγκλα. Τα δωμάτια είναι φτιαγμένα έτσι ώστε όσοι μένουν εκεί να απολαμβάνουν τη φύση από όλες τις πλευρές. Ενα από αυτά έχει αχυρένια οροφή, πάτωμα με ακανόνιστες πέτρες και κανένα τοίχο.

Ladera, Σάντα Λουτσία

Εκπληκτική θέα στα βουνά και την παραλία, 1.100 πόδια πάνω από την Καραϊβική. Σχεδιασμένο έτσι ώστε το μάτι να απολαμβάνει χωρίς εμπόδια όσα βρίσκονται γύρω. Κάθε δωμάτιο έχει πισίνα στη θέση του ενός τοίχου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ