Απίστευτη φορολογική απάτη στην Ιταλία -Ξεπερνά το 1,7 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Απίστευτη φορολογική απάτη στην Ιταλία -Ξεπερνά το 1,7 δισ. ευρώ

Απίστευτη φορολογική απάτη στην Ιταλία -Ξεπερνά το 1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φορολογική απάτη απίστευτων διαστάσεων αποκάλυψε η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας, καθώς το ύψος της ξεπερνά το 1,7 δισ. ευρώ. Στην υπόθεση εμπλέκονται 62 άτομα, σε διαφορετικούς βαθμούς.

Πρόκειται για μία κομπίνα πλαστών τιμολογίων, που είχε στηθεί από το 2011, από δύο επιχειρηματίες της Ρώμης, τους Πιερίνο Τούλι και Μαουρίτσιο Λαντάγκα. Αυτό που έκαναν ήταν να εκδίδουν πλαστά τιμολόγια από ενδιάμεσες εταιρείες που αναλάμβαναν υπεργολαβίες σε συμβόλαια, τα οποία κέρδιζαν οι επιχειρηματίες σε τομείς όπως η ασφάλεια και ο βιομηχανικός καθαρισμός. Με τα πλαστά τιμολόγια, τεράστια ποσά κατέληγαν σε λογαριασμούς εταιρειών που δημιουργούνταν αποκλειστικά για να τα εισπράξουν. Μόλις μεταφέρονταν τα χρήματα στον Αγιο Μαρίνο και το Λουξεμβούργο, οι εταιρείες κήρυσσαν πτώχευση και δημιουργούνταν νέες.

Ηδη έχουν κατασχεθεί αγαθά αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων περίπου εκατό ακίνητα, δύο επιχειρήσεις και περίπου 100 τραπεζικοί λογαριασμοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ