Καρέ-καρέ η πορεία του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ [βίντεο] - iefimerida.gr

Καρέ-καρέ η πορεία του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βίντεο που καταγράφει καρέ-καρέ την πορεία του «Μπαρμπαρός», το οποίο μπαινοβγαίνει στην κυπριακή ΑΟΖ, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο της «Καθημερινής» το «Μπαρμπαρός» φαίνεται να κινείται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας σε κυκλική πεορεία, οβάλ σχήματος, ενώ φαίνεται να εισήλθε στην Κυπριακή ΑΟΖ στο ύψος του Γκάβο Γκρέκο γύρω στις 06:30 της Δευτέρας. Στη, συνέχεια ακολουθώντας παράλληλη πορεία με την ακτογραμμή, διείσδυσε μέχρι το ύψος της Λάρνακας. Στο σημείο εκείνο έκανε αναστροφή και ακολούθησε την ίδια παράλληλη πορεία, αυτή τη φορά προς τα ανοιχτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Εξήλθε της ΑΟΖ και στη συνέχεια επανέλαβε την ίδια κάθετη πορεία εντός του Οικοπέδου 3, επεκτείνοντας τις πρώτες πρωινές ώρες τις έρευνές του εντός του Οικοπέδου 2 της κυπριακής ΑΟΖ.


Το «Μπαρμπαρός» καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας είχε ως συνοδεία δύο πλοία υποστήριξης, ενώ σύμφωνα με την «Καθημερινή» τις κινήσεις του πλοίου παρακολουθούσε από απόσταση φρεγάτα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η τελευταία θέση του πλοίου είναι στις πέντε τα ξημερώματα, ενώ οι κινήσεις του, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, παραπέμπουν στη διενέργεια σεισμογραφικών ερευνών.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ