Αγριεύει η κόντρα του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Αγριεύει η κόντρα του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαστάσεις παίρνει η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αποφάσεις που έχει λάβει η πρυτανεία για τη φύλαξη του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης είπε ότι «οι ενέργειες που θα γίνουν θα είναι αυτές που αποσκοπούν για να μπει το Πανεπιστήμιο στην κανονική του λειτουργία. Από χθες έχουν μπει διοικητικοί και φοιτητές που δεν έχουν καμία σχέση με το κτίριο. Εχουν διώξει τους φύλακες του Πανεπιστημίου και είναι εγκατεστημένοι εκεί και παραμένουν παρανόμως εκεί. Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργήσει υπό αυτές τις συνθήκες».

Κωνσταντοπούλου: Ο Φορτσάκης δυναμιτίζει και προκαλεί

«Πυρά» κατά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τις κατηγορίες του κ. Θεόδωρου Φορτσάκη ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποκίνησαν την εισβολή και την κατάληψη, χθες το πρωί, του κτιρίου της κεντρικής διοίκησης.

«Δεν είναι δυνατόν ο κ. Φορτσάκης να επιτίθεται σε καθηγητές πανεπιστημίου και εν ενεργεία βουλευτές και να τους απαγορεύει να επιτελέσουν το ακαδημαϊκό τους καθήκον. Η στάση του κ. Φορτσάκη είναι λάθος. Είναι γνωστό ότι είναι άνθρωπος που έχει κληθεί πολλάκις να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε ότι «ο πρύτανης δυναμιτίζει και προκαλεί σε μια κρίσιμη εποχή για τα πανεπιστήμια», τονίζοντας παράλληλα ότι «η στάση του και όλη αυτή η κλιμάκωση να θέτει ζητήματα παραβίασης βασικών συνταγματικών ελευθεριών είναι πιο σοβαρό από το παράνομο».

Επιπλέον, έκανε λόγο για μεθοδεύσεις, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που μεθοδεύεται από τον κ. Φορτσάκη, να τους εμφανίσει ως εγκληματικά στοιχεία που θέλησαν να εισβάλουν για να γίνει παράνομη εισβολή σε χώρο πανεπιστημιακό, θεμελιώνει περίτρανα ότι άλλη είναι η στόχευση αυτών των πρωτοβουλιών», ενώ πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ανέφερε πως ο κ. Φορτσάκης έχει και άλλες ιδιότητες: «πρώτον, είναι πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, δεν είναι μόνο πρύτανης του πανεπιστημίου», είπε, για να συμπληρώσει πως «όταν υπήρξε διαμαρτυρία και βουλευτών για την εισβολή βουλευτών στην ΕΡΤ, δημιουργήθηκε το ίδιο σενάριο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ